Ömer Sayın'ın Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli'yi eleştirmesine cevap veren MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Bu açıklamalar bir il başkanına yakışmadı” dedi.
Aydın yaptığı açıklamada Ömer Sayın'ın açıklamalarını üzüntüyle karşıladığını belirterek; ‘ bunu ancak ülkücü ahlaka yabancı olanların yaptığı cahilane bir açıklama olarak kabul edebiliriz' dedi.
“Bir İl Başkanına yakışmadı”
MHP İl Başkanı Mehmet Aydın; Bu açıklamaları hangi siyasi parti olursa olsun bir İl Başkanına yakıştıramıyorum. Gel gör ki; bu arkadaşların seçim sürecinde uyguladıkları politikalara bakarsak, bu açıklamalar bizi fazla şaşırtmamalı. Devletin memuru olan Bakan yardımcılarıyla, Meclisin resmi aracıyla birlikte milletvekilleriyle Karacasu'da seçim çalışması yapan ve her türlü etik olmayan davranışlarda bulunan bir yönetimin seçimi kaybetmenin verdiği acıyla böyle bir açıklama yapması aslında kendi iç dünyalarını ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verdi.
“Kendi iç dünyasının tezahürüdür”
Aydın; Belli ki İl Başkanımız Bolu'dan bihaber şekilde yaşıyor. Şayet sadece yandaş basının art niyetli haberlerini değil Başkanımız Celal Beydilli'nin farklı yayın organlarında çıkan beyanatlarını okusaydı, bir ülkücünün nasıl bir ahlaka sahip olması gerektiğini çok iyi görürdü. Başkanımız yaptığı tüm açıklamalarda Karacasu 'yun geniş bir aile olduğunu ve orada asla siyasi parti ayrımcılığının olmayacağını dile getirmiştir. Bugüne kadar da asla siyasi parti ayrımcılığı yapmamıştır. Çünkü ülkücü ahlak bunu gerektirir. Biz asla insanlara şu partili veya bu partili olarak bakmayız. Ama sanırım Ömer Bey kendilerinin iç dünyalarında biriktirdiği düşünceleri dışa vurma ihtiyacı hissetmiştir” cümlelerini kullandı.
“Bir Müslüman nasıl böyle bir duygu taşır”
Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ın aba altından sopa göstererek muhalif Belediye Başkanlarını tehdit etme cüretinde bulunduğunu dile getiren Mehmet Aydın; Düşünebiliyor musunuz, bir iktidarın İl Başkanı çıkıyor ve diyor ki; Ak Partinin kazanamadığı Belediyelere merkezi idareden hizmet gitmezse bu oradaki belediye başkanlarıyla anlaşamadığımız anlamına gelir yani suç onlarındır' Bu nasıl bir zihniyettir. Bu ne siyasi ahlaka nede Müslümanlığa sığar. Bunlar seçim sürecinde de aynı tehditleri yaptılar. Alaaddin Bey yoksa hizmette yok diyerek halkımızı tehdit ettiler. Şimdi de kaybettikleri belediyelerde ilçelerde aynı tehdidi yapıyorlar. Bunun açıklaması şudur; ‘Siz bize oy vermediniz bizde hükümet olarak size hizmet vermeyeceğiz.' Bir Müslüman nasıl olurda böyle bir kin ve intikam duygusu taşıyabilir. Ömer Bey rahmetli Ekrem Doğanay Hocadan bunları mı öğrendi. Bu arkadaşlarımıza ne oldu da yüreklerindeki İslam ve insan sevgisini bu şekilde kin ve intikam duyguları aldı anlayabilmiş değilim” dedi.
“Ömer Bey'de yaptığı yanlışın farkındadır”
Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ı hoşgörü ve sevgiye davet eden Aydın; Biz bu ilde birbirlerinin yüzüne bakan, aynı mekânlarda yemek yiyen, çay içen, aynı camide birlikte secdeye varan insanlarız. Kişiler arasında bu şekilde ayrımcılık yapmak, kin ve nefret tohumları ekmek bir İl Başkanına yakışmıyor. Ben bu açıklamaları talihsizlik ve Karacasu'yu çok istemelerine rağmen kaybetmelerinin verdiği üzüntüden kaynaklanan bir açıklama olarak düşünüyorum. İnanıyorum ki Ömer Bey'de yaptığı yanlışın farkındadır” ifadelerini kullandı.