Bu güne kadar düzenlediği sosyal projelerle adından söz ettiren Bolu Ülkü Ocakları Bolu Şubesi üyeleri, yılbaşı tartışmalarının alevlendiği son günlerde yine farkını ortaya koydu. Bölücü terör örgütüyle mücadele ederken şehitlere atıfta bulunan Ülkü Ocakları ‘Şehitlerimiz için 1 fidan da sen dik' diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Yeni yıla birkaç gün kala Ülkücüler ‘bir fidanda sen dik' kampanyası başlatarak, noel çamı süsleyenlerin aksine anlamlı bir mesaj verdiler. Kampanya çerçevesinde Aziz Şehitlerimiz için 1 Fidanda Sen Dik etkinliği kapsamında her mevsim dikilebilen 200 adet tüplü çam fidanı Tabaklar Cami önünde ikindi namazı sonrası vatandaşlara dağıtıldı.

Konuyla ilgili konuşan Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil, yılbaşı kutlamalarına da tepki göstererek, Hemen hemen her gün şehit haberleri ile yasa boğulduğunuz günlerden geçmekteyiz. Malumunuz üzere yılbaşına sadece birkaç gün kalmıştır. Yılbaşı, takvim, tarih, tatil, eğlence, şenlik ve bunlarla ilgili âdetler bir milletin kültürüdür. Kültür, din ve ideolojinin bedenlenmesi, ete kemiğe bürünmesidir. Bu ikisini birbirinden ayırmak mümkün değildir. Noel Baba, Yılbaşı, Christmas bayramı gibi başka dinlerin alameti, sembolü olan günlere, o günü tazîm ve kutlama maksadıyla katılmak, aynı maksatla o günlerde tebrikleşmek ve hediyeleşmek, yine aynı maksatla hindi vb. almak, yemek,aynı maksatla bu tür kutlamalara katılmak, o günlerde bayram niyetiyle çocuklara elbise almak doğru değildir. İslâm'ın beş temel amacından biri dîni (Müslümanların hayatında İslâm'ı) korumaktır. İslâm'ın korunmasını olumsuz etkileyen bir davranış, bir kültür değişimi, bir kültür taklidi haramdır, bazen bununla da kalmaz dinden çıkma sonucunu doğurur. Sevgili Peygamberimiz (asm) Medine'ye göçünce, burada öteden beri iki bayramın bulunduğunu ve bu bayramlarda kutlama yapıldığını öğrendi. Bayramlar, dînin etkilenmesi bakımından önemli kültür unsurları olduğu için bunları değiştirdi ve yerlerine Ramazan ile Kurban bayramlarını tebliğ etti. Daha pek çok hadîste, başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değeri/fonksiyonu bulunan âdet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı. Bizler Ülkü Ocaklı gençler olarak bu yıl başı öncesi aziz şehitlerimizin anısına bu etkinliği ( Aziz Şehitlerimiz için 1 Fidan da Sen Dik)düzenlemiş bulunmaktayız. Etkinliğimizin amacı güneydoğuda birbiri ardına şehit düşen Mehmetçiklerimizin adını siz değerli hemşerilerimizle birlikte 1 Fidan olarak yaşatmak ve yılbaşını müslümana yaraşır bir şekilde geçirmektir. Yılbaşı gecesinin mânası bizlere göre sayılı ömür senelerinin birinin daha bitmesi, ölüm denen kesin akıbete biraz daha yaklaşılması, gençlik günlerinin tükenip, ihtiyarlık demlerinin gelmesi.. demektir. Nitekim her yılbaşında siyah saçlara biraz daha aklar düşüyor, akların sayısı da biraz daha çoğalıyor. Öyle ise, böyle gecelerde daha çok sefalete, daha çok sefahete düşmek yerine; daha çok âhirete, daha fazla ebedî âleme meyili olmak lâzımdır. Zira bu hızlı gidiş, – ister ikrar et, ister inkâr – kabire, öteki dünyaya doğrudur” şeklinde konuştu. Sefa GÜNAY