Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde verimli vakit geçirmelerini sağlamak, hızlı düşünme becerilerini geliştirmek ve kültür varlıklarının bilinirliği, korunması ve kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesinde farkındalık oluşturmak için Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğinde "Ülkemizin Kültür Varlıkları" Liseliler Arası çevrimiçi bilgi yarışması düzenleniyor.

KATILIM KOŞULLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin yarışmaya katılmak için Bakanlığa bağlı resmî veya özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görüyor olmak gerekiyor. ‘http://ogmmateryal.eba.gov.tr/yarisma' adresinden başvuru yapılacak. Başvurular yarışma saatine kadar devam edecek. Yarışma günü yarışma saatinden 15 dakika önce T.C. Kimlik numarasıyla yarışmaya giriş yaparak bekleme odasında yarışmanın başlamasını bekleyebilirsiniz. Yarışma başladıktan sonra giriş yapılamaz. Merkez Yürütme Komisyonu Başkanı ve üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz. Yarışma, 20 sorudan oluşacak ve her bir soru için yanıtlama süresi 15 saniye olacak. Yarışma soruları saat 13.30'da EBA TV lisedeki yayın ile eş zamanlı olarak ‘http://ogm.eba.gov.tr/yarisma' adresinde de yayınlanacak.

Değerlendirme sürecini Merkez Yürütme Komisyonu yürütecek. Yarışma için hazırlanan sistemden alınan istatistikler Merkez Yürütme Komisyonu tarafından incelenerek dereceye girenler tespit edilecek ve sonuçlar tutanak altında alınacak. Eşit sayıda doğru cevap veren öğrenciler arasında daha kısa sürede yarışmayı tamamlayan öğrenci başarılı sayılacak. İnceleme sonucu ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmediği tespit edilenler değerlendirmeye alınmayacak, ödül kazanmaları durumunda ödülleri bir sonraki katılımcıya aktarılacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarışma sonuçları 14 Eylül 2020 günü saat 17. 00'da ‘ogm.meb.gov.tr' sitesinde yayınlanacaktır.

1'nciye, 2'nciye ve 3'ncüye Ören Yeri Hatıra Seti ve tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Ödüller, ilgili İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla katılımcılara ulaştırılacaktır. Elif Erdoğan