AK Parti'ye gönül veren yüzlerce kişi Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Coşkulu geçen törende siyasilerin gündemi tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimiydi.

AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, partililere seslendiği konuşmasında muhalefetin çatı adayına göndermede de bulunarak, Bizler sadece ekmek için Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Bizler ülkemizi tüm dünyada temsil edecek bir lideri seçeceğiz. Bizler dünyadaki bütün mazlumların, bütün mağdurların umudu olan bir lideri seçeceğiz. Bizler İsaril'i sevindirmeyeceğiz, İsaril'i üzeceğiz.” diye konuştu.

AK Partide bayram geleneği bozulmadı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda saat 14:00'da partililer parti binasındaki bayramlaşma programına akın etti. Semerkant Mahallesi'ndeki İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu bayramlaşma törenine; Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi Habibe Güner, Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, TBMM Divan Katip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Milletvekili Ali Ercoşkun, 22'inci dönem Bolu Milletvekili Mehmet Güner, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşmada İl Başkanı Coşkunyürek ve diğer siyasiler tek tek tokalaşarak, birbirlerinin bayramlarını kutladı. Ardından ana gündem maddesi 10 Ağustos'ta yapılacak tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimi olan protokol konuşmalarına geçildi.

“OYLARIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Kürsüye ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer çıktı. Yüceer, Bir başka bayram heyecanı ve coşkusu yaşıyoruz. İslam âleminde buruk, acılı bayramlar yaşanırken bizim ülkemizde huzur içerisinde bayramımızı geçiriyoruz. Bayramlarımızı milletçe huzur içerisinde geçirmemizi başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Ak Parti yetkililerine borçluyuz. Bu anlamda önümüzdeki 10 Ağustos'ta yapacağımız Cumhurbaşkanı seçimlerinde bundan önce girdiğimiz 8 seçimde olduğu gibi oylarımızı artırarak Cumhurbaşkanı adayımız olan Başbakanımıza destek olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“BU SEÇİMLERDE SADECE BİZİM DEĞİL, BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN VE TÜRK DÜNYASININ YÜZÜ AK ÇIKSIN İSTİYORUZ”

Meclis Başkanı Yüceer'in ardından sözü Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz aldı. Kurucu İl Başkanı da olan Yılmaz, ilk olarak partililerin bayramını tebrik etti. Başkan Yılmaz konuşmasında, Önümüzdeki dönem hem millet hem de ümmet için önemli bir dönemeç. İlk defa kendi oylarımızla Devlet Başkanımızı; Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Öyle bir seçim ki bu seçim; bugüne kadar bütün seçimlerde sizler sayesinde ak parti yüzü ak çıktı. Bu seçimlerde sadece bizim değil, bütün İslam aleminin ve Türk dünyasının yüzü ak çıksın istiyoruz. Bizim 1 oya bile ihtiyacımız var. Sadece 1 oy cumhurbaşkanlığı seçimi için yeterli değil. Sonrasında milletvekili seçimleri de var. Bolu'da her seçimde inanılmazı başardık. Bu başarıyı Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yakalayarak önemli bir vebal altında olduğumuzu söylemek istiyorum. Televizyondan izliyoruz; Sayın Milletvekili Tanju Özcan'ın ağzı açılmış. Birden farklılaşmış, birden Ekmeleddinci olmuş. Allah akıl fikir versin. Neden böyle ters hareket ederler anlamak mümkün değil. Biz halkın bağrından çıktığımız için halkın ilgisini hep görüyoruz. Allah, İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ülkenin gerçek bayramını kutlamayı nasip etsin” dedi.

“BU ÜLKENİN DEĞİŞMESİNE DÖNÜŞMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARA EN GÜZEL CEVAP YİNE 10 AĞUSTOS'TA VERİLECEK”

TBMM Divan Katip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'de kalabalık partili gurubuna seslendiği konuşmasında, Elbette gönlümüz arzu ederdi ki Bolu'da yaşanan huzur ortamı İslam coğrafyasında da olsun. Ama gördük ki Ramazanı da dinlemeyen zulümler devam ediyor. İşte onun için AK Parti'nin olması lazım, onun için istikrarın olması lazım, onun için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milleti ile beraber güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi lazım. Yanı başımızda Avrupa çökerken, iki büyük kriz geçirmemize rağmen, 12 yıllık süreç içerisinde yıllık ortalama %5 büyüyen bir Türkiye var. Birileri bundan rahatsız oluyor. Bundan dolayı bizim mutluluk duymamız lazım. Bu yükselişe milletimizin şapka çıkartması lazım ki milletimiz şapka çıkartıyor, bu başarıyı görüyor ve yola devam diyor. Birileri bu yolun devam etmesine karşı çıkıyor. Onları gördük, onlar boşken merkez bankasında gözü olan insanlardı. Onlar ikinci çıkan partiyi başbakan, dördüncü çıkan partiyi başbakan yapan zihniyetti. Biz insan merkezli siyasetimize devam ettik, inşallah devam edeceğiz. En son yerel seçimlerde milletimizle memleketimiz ile beraber verdik. Bu ülkenin değişmesine dönüşmesini engellemeye çalışanlara en güzel cevap yine 10 Ağustos'ta verilecektir. Rabbimiz milletimizle bizi bu yolda bizleri mahcup etmeyecek” ifadelerini kullandı.

“10 AĞUSTOS'TA TÜRKİYE ÇOK FARKLI BİR BAYRAM YAŞAYACAK”

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin çok farklı bir bayram yaşayacağını söyleyerek, Yaklaşık bir aydır dostluk ve kardeşliğin paylaşıldığı bir ayı geride bıraktık ve şimdiden özlemeye başladık. Bugün belki de hiçbir partiye nasip olmayan bir bayramlaşma programındayız. Biz bu bayramlaşmaları sadece Bolu'da değil ilçelerimizde de devam ettiriyoruz. Hep teşkilatla beraber hareket ettik. Belki akıllara bu seçim döneminde neden milletvekillerimiz buradaki seçim çalışmalarına katılmıyor sorusu gelebilir. Bunu açıklamak lazım. TBMM'de 158 maddelik torba yasa görüşmeleri devam ediyor. Maalesef muhalefetin bu zamana kadar yapmış olduğu taş üstüne taş koyanları engelleme çalışmaları engelleme çalışmaları devam ettiği için biz bir aylık mesai harcama yapmamıza rağmen, biz bu yasanın 82 maddesini tamamlayabildik. Dolayısıyla ilimizde ağırladığımız bakanlarımızın programlarına da katılamadık. Eğer aklınıza milletvekillerimiz neden burada değil diye gelirse bunun cevabı meclisteki çalışmalarımızdan kaynaklanıyor. Bölgemizde 900 kilometrelik Suriye sınırımızda bir yangın var. Bu yangının bizi etkilememesi mümkün değil. Tarihimizden aldığımız güçle AK Parti döneminde bu yangına sahipsiz kalmamız mümkün değil. Dünyanın her tarafında olmakla birlikte hiçbir şeyden etkilenmemekte mümkün değil. 10 Ağustos'ta ilk defa milletimiz hiçbir aracı kullanmadan devlet başkanını direk seçecek. Bu 3 bin yıllık medeniyet tarihimizde olmamış bir şey. 12 yıllık değişim ve dönüşümü çok daha ileri noktalara götürecek 10 Ağustos seçimi bizim için büyük öneme sahip. 10 Ağustos'ta Türkiye çok farklı bir bayram yaşayacak. Bu bayrama emek veren tüm milletimize şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ İKTİDARIYLA ÜLKEMİZ HER ALANDA 3 KAT BÜYÜDÜ”

Çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşma programında son konuşmayı AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek yaptı. Partililerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Coşkun yürek, AK Parti hükümeti zamanında yapılan çalışmalarla Türkiye'nin üç kat büyüdüğüne dikkat çekti. Bu sayede Bolu ve ilçelerinin de büyüdüğünü söyleyen Coşkunyürek, Yüce Mevlam inşallah daha nice bayramları yaşamayı bizlere nasip etsin. AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne ülkemizi nerelere getirdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Hayal edilmeyecek birçok işler gerçekleştirildi. Ülkemiz her alanda 3 kat büyüdü. Ülkemizle birlikte Bolumuz ve bütün ilçelerimiz büyüdü. Sadece bu dönemde Bolumuza gelen yatırımların toplam tutarı eski parayla 5,5 katrilyon civarında. Bu küçümsenecek bir rakam değil” dedi.

“BİZLER ÜLKEMİZİ TÜM DÜNYADA TEMSİL EDECEK BİR LİDERİ SEÇECEĞİZ”

Yapılan bütün işleri millete hizmet için yaptıklarını vurgulayan İl başkanı Yüksel Coşkunyürek konuşmasının devamında tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, muhalefetin çatı adayına göndermede de bulundu. Bizler ekmek için Cumhurbaşkanı seçmiyoruz” diyen Coşkunyürek, Niyetlerimiz hayır, inşallah akıbetleri de hayır olacaktır. İnşallah bizler Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde ülkemizde bugüne kadar yapmış olduğu bu yatırımların bir sonucu olarak onu Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Bizler sadece ekmek için Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Bizler ülkemizi tüm dünyada temsil edecek bir lideri seçeceğiz. Bizler dünyadaki bütün mazlumların, bütün mağdurların umudu olan bir lideri seçeceğiz. Bizler İsaril'i sevindirmeyeceğiz, İsaril'i üzeceğiz. Dünyadaki ve coğrafyamızdaki zulümlerin bitmesi için güçlü ve sesi gür çıkan bir liderin yüksek oy oranı ile seçilmesi gerekiyor. Dünyada ilk defa bir lider Birleşmiş Milletlerin yapısını tartışmaya açtı. O yapıyı değiştirecek olan lider Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Yaklaşık bir aydır bir kan akıyor ve bu kanı bütün batılı devletler, insan haklarını savunan insanlar seyrediyor. Dualarımızla onların yanındayız ama bu ülkeye cevabı sandıkta vereceğiz” şeklinde konuştu.

“BOLU'DA YÜKSEK OY ORANI İLE BAŞBAKANIMIZA DESTEK VERECEĞİZ”

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde teşkilat olarak yoğun bir çalışma programı hazırladıklarını belirten Yüksel Coşkunyürek, 10 Ağustos'ta bugün yapılan bayramlaşmanın daha iyisini yapacaklarını söyledi. Coşkunyürek şöyle konuştu; Bizler teşkilatlarımız olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmalarımız daha da yoğun devam edecek. Alanda gördüğümüz manzara şu; partili, partisiz herkes Sayın Başbakanımızın yanında. Geçmişte a partisine, b partisine destek veren insanlar gerçek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunun farkında. Halkımızın büyük ekseriyeti bu seçimde oy verecek, bizde inşallah Bolu'da yüksek oy oranı ile Başbakanımıza destek vereceğiz. Bunun sadece parti meselesi değil ülke meselesi olduğunu, dünyadaki bütün mazlumların meselesi olduğunu dostlarımızla, arkadaşlarımızla paylaşacağız. İnşallah 10 Ağustos'ta şu yaptığımız bayramlaşmanın daha güzelini yapacağız.”

Konuşmaların ardından okunan dua ve hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile bayramlaşma programı sona ererken, Coşkunyürek ve beraberindeki teşkilat mensupları Mudurnu ve Göynük ilçesi ile Taşkesti beldesindeki bayramlaşma programına katılmak üzere partiden ayrıldı.