Uğur Mumcu'yu Anma Komitesi, bu yıl dolu dolu bir program hazırlayarak Uğur Mumcu'yu anmayı hedefliyor. Komite, Kuvva-yi Milliyeci araştırmacı yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yıldönümünde, isimleri yazılı Demokratik Kitle Örgütleri ve Meslek Odaları bir araya gelerek anma etkinlikleri düzenlenmiştir” duyurusunda bulundu ve programı açıkladı.
Yapılan açıklama şu şekilde; Bu etkinlikler kapsamında;
1-Her Yıl olduğu gibi 24 Ocak 2013 Perşembe Günü saat 12.30 da Uğur Mumcu Parkında anma töreni düzenlenecektir. Bu tören esnasında katılımcılara Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade adlı kitabı hediye edilecektir.
2-26 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Uğur Mumcu'yu anlatmak üzere Cumhuriyet Gazetesi yazarı Sayın Işık Kansu tarafından bir konferans verilecektir. Konferans sonunda Işık Kansu kitaplarını imzalayacaktır.
3-Aynı gün konferansla birlikte bir grup gencimiz tarafından Uğur Mumcu'yu anlatan bir piyes oynanacak ve şiir dinletisi yapılacaktır.
Ayrıca bu vesile ile tertip komitesi olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” de kutluyoruz.
Hayatını halkı için kaybeden, kalemini hep halkından yana kullanan Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyor; tüm halkımızı yapılacak bu etkinliklerde aramızda görmek istiyoruz.
Tertip Komitesi:
Atatürkçü Düşünce Derneği,
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği,
Cumhuriyet Kadınları Derneği,
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Örgütü,
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,
Eğitim Sen,
Eğitim İş,
Kıbrısçıklılar Derneği,
Halkevi,
İnşaat Mühendisleri Odası,
Makine Mühendisleri Odası,
Ziraat Mühendisleri Odası.”