UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bolu temsilciliği tarafından AİBÜ'de okuyan misafir öğrencilere yönelik piknik organizasyonu düzenlendi.

UDEF Bolu temsilciliği, ilimizde okumayı tercih edip yaklaşık 45 farklı ülkeden gelen misafir öğrencileri piknikte buluşturdu. Öğrenciler piknikte, birbirleriyle tanışma, kaynaşma ve farklı kültürleri tanıma imkânı buldu.

Ülkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan uluslararası öğrenci derneklerinin kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olan UDEF, ilimizde de aynı özveriyle misafir öğrencilere her konuda yardımcı oluyor. Bu kapsam da UDEF Bolu temsilciliği misafir öğrencilere Gölköy'de piknik düzenledi. Hemen akabinde de Gölcük Tabiat Parkı'na ziyaret gerçekleştirildi. Öğrenciler burada keyifli anlar yaşadı.

“AİBÜ'de okuyan onlarca ülkeden öğrencimizin sorunlarıyla dertleriyle hem hal olmak istiyoruz” diyen UDEF Bolu Başkanı Fuat Durmuş şunları söyledi: Türkiye'de son yıllarda dış ülkelerden ülkemize gelen pek çok öğrencinin olduğunu biliyoruz. Dış ülkelerden gelen öğrencilerin de pek çok sorunu olduğunu biliyoruz. Biz Türkiye'nin her ilinde UDEF olarak teşkilatlanmamızı tamamladık. Bolu'da da AİBÜ'de okuyan onlarca ülkeden öğrencimizin sorunlarıyla dertleriyle hem hal olmak istiyoruz. Onları bir araya getirip dünyadaki bütün insanların ortak bir kültür oluşturması adına mücadele etmeye çalışıyoruz. Tabi gönüllü arkadaşlardan oluşan bir teşekkül. Bolumuzu, Türkiye'mizi Dünyada misafirperverliğiyle tanıtmak en büyük amaçlarımızdan. Öğrencilerin birbiriyle kaynaşması, kendi ülkelerine döndüklerinde de diğer ülkelerden gelen öğrencilere sahip çıkabilme bilincini aşılamak en büyük gayemiz. İnşAllah bu konuda başarılı olacağız, çalışıyoruz. Öğrencilerimizin de çok fazla katkısı var. Şuanda onlarca ülkeden öğrencimizle bir aradayız. Burada Gölköy'de yemek programını bitirdikten sonra Gölcük'e geçeceğiz. Orada öğrencilerimizle O doğa harikasında güzel zamanlar geçirmeye çalışacağız. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince burs ihtiyacı olan öğrencilerimizin burs işlemleri ile de ilgileneceğiz. Eğitimle ilgili problemleri olduğunda bize ulaştıklarında onların problemlerini çözmek için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağız. Tabi öğrencilerin kendilerinin de bu olaya sahiplenmesi bizim için son derece önemli.”

“ÖĞRENCİLER AÇACAKLARI STANTLARLA KENDİ ÜLKELERİNİ TANITACAK”

“Sportif faaliyetlerle de bir araya gelmeyi düşünüyoruz” diyen Durmuş, şöyle devam etti:“Mayıs Ayı'nda gerekli izinler alındıktan sonra öğrenci buluşması yapmayı tasarlıyoruz. Bolu'da onlarca ülkeden öğrencilerin açacakları stantlarla kendi ülkelerini tanıtmalarını sağlayacağız. Öyle bir niyetimiz var. Sportif faaliyetlerle de bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerin dersleri yoğun, tam Türkçe' yi de konuşamadıkları için bizim Türk öğrencilerden biraz daha fazla çalışmaları gerekiyor. Çünki biz okuduğumuzda kolay anlayabiliyoruz onlar biraz daha zorlanıyor. O yüzden daha fazla zamanı derse ayırıyorlar. Boş zamanları çok az. Biz bulduğumuz o boş zamanları onların en iyi şekilde geçirmelerini sağlayacağız. Halı saha turnuvaları, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün de bize katkıları olacağını öğrendik, sayın müdürümüzün de o konuda sözlerini aldık. Pek çok faaliyet düzenlemeyi düşünüyoruz. UDEF olarak bizim en büyük istediğimiz dünyanın bütün insanları bir araya gelsin. Birbirinin derdiyle hem hal olsun. Birbirinin derdini anlayabilsin. Biz dünyada bir ümmetiz.”

“BÜTÜN YABANCI ARKADAŞLARIMIZLA TANIŞMA FIRSATIMIZ OLUYOR”

UDEF'in çok güzel organizasyonlar ile kendilerini bir araya getirdiğini dile getiren misafir öğrenciler ise şöyle konuştular: İnsanları toplamak, bir araya gelmek, konuşmak, kültürleri paylaşmak çok güzel bir şey. Çünkü diğer insanların kültürlerini öğreniyoruz. Bizlere ve onlara fayda sağlıyor. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü sadece bir yıl için burada değiliz. 4 yıl buradayız paylaşmamız gerekiyor. Bolu okumak için iyi bir yer. İnsanları iyi. Bolu'dan memnunuz. Birkaç sorunumuz var ama çözmeye çalışıyoruz bu şekilde bir araya gelerek. Burada her şey yolunda. Türkçe öğreniyoruz. Yabancı arkadaşlarımızın dillerini öğrenmeye çalışıyoruz. Birbirimize yardımcı oluyoruz. UDEF çok güzel organizasyonlar ile bizi bir araya getiriyor. Tanışmamıza sebep oluyorlar bu durumdan çok memnunuz. UDEF bütün yapancıları bir araya getiriyor. Bütün yabancı arkadaşlarımızla tanışma fırsatımız oluyor. Başka ülkelerden arkadaşlarımızın olması çok güzel bir şey. Hepimiz burada gurbetteyiz. Türkiye'de misafir olarak okuyoruz. Böyle organizasyonu bizlere ayarladıkları için çok teşekkür ederiz.”

Haber Merkezi