Vali İbrahim Özçimen, Gerede Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde çok boşluk olduğunu söyledi. Yatırımcıya seslenen Vali Özçimen, Gerede'de ucuz fiyata hemen tahsis yapabiliriz” dedi.
Organize Sanayi Bölgelerine gösterdiği büyük önem ile tanınan Vali İbrahim Özçimen, Bolu'nun Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki durumuna ilişkin son yaptığı açıklamada, Organize sanayi bölgelerine yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi. Bolu'daki iki önemli OSB'den bahseden Vali Özçimen, Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde çok boşluk olduğunu ve yatırımcıların bu boşluktan faydalanabileceklerini ifade etti. Özçimen, Gerede Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsaları çok ucuz fiyata hemen tahsis edebiliriz”dedi.
TAVİZ YOK
Vali İbrahim Özçimen, Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde çok seçici olduklarını belirterek, Merkezde doğaya saygılı olma konusunda tavizsiz davranıyoruz. Orada bile yer verebiliriz ama merkezde çok seçiciyiz”diye konuştu.
23 PARSEL YATIRIMCI BEKLİYOR
Gerede Organize Sanayi'nde 51 parselin 23'ü yatırımcı bekliyor. OSB'de 8 fabrika faaliyette. OSB'de faaliyetini sürdüren fabrikalar; Gonteks Tekstil Ürünleri Tic.A.Ş.,Gentuğ Tekstil Ürünleri San.Tic.A.Ş.,Linter Tekstil Ltd.Şti., Nova Orman Ürünleri San.A.Ş., Otoman Kaplama Sanayi, Has Dekorasyon Paz.Tic.A.Ş., Şan Tarım Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti. (Kemik Unu Fabrikası), Ansa Boya Kimya İnş.San.Tic.Ltd.Şti.'nden oluşuyor.
Asfa Tekstil A.Ş.,Sukay Kimya ve Mobilya Sanayi, İlamet Metal Sanayi firmalarının inşaatları devam ediyor. Tahsisi yapılan ancak inşaata başlanılmayan 15 parselde ise arazi sahipleri tarafından verilen süre çerçevesinde inşaatlarına başlamaları gerekiyor. Aksi halde parseller yatırımcılardan geri alınıyor.