İzzet Baysal Şükran günleri kapsamında AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı öğrencilerinin yaptığı çalışmalar, Yaşayan Ayakkabı Müzesi'nde sergilenen bazı ürünler ve Ressam Selma Aşık'ın ayakkabı temalı tablolarının yer aldığı Üçü bir arada” karma sergisi Gülezler Konağı'nda açıldı.

Açılış kurdelesini Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Ressam Selma Aşık, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcı ve öğretim görevlileri Selma Bozdoğan, Hatice Somçağ ve Nergiz Öztürk birlikte kestiler.

“Üçü bir arada” isimli karma sergide öğrencilerin bu eğitim öğretim yılında doğal deriden yapılmış olan ayakkabı, terlik, kemer, çanta vb çalışmalar, ressam Selma Aşık'ın yaptığı yağlı boya tablolardan 35 tanesinin yanı sıra Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulan ve Türkiye'de başka bir benzeri olmayan Yaşayan Ayakkabı Müzesi'nde sergilenen ünlü sanayici, politikacı, şair, yazar, sporculara ait ayakkabılar ve onlardan gelen yazılardan bazıları sergilendi.

Sergi açılışına; Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcı, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güzelce, Bolu Yurtkur Abant Yurt Müdürü Abdullah Gürel, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Zeynel Şen, Yüksekokul Sekreteri Yunus Cıvdı, Ressam Selma Aşık, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Nurettin Akçakale, Öğretim görevlileri Selma Bozdoğan, Hatice Somçağ, Nergiz Öztürk, Kemal Kılınç, Meslek Yüksekokulu sekreteri Seyit Oral ve öğrenciler katıldı.

Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale; Selma Aşık'a yoğun programından dolayı sergide bulunamayan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun adına bir teşekkür belgesi takdim etti. Selma Aşık; Bolu'da bulunduğundan dolayı memnuniyetini dile getirerek Bolu Gülezler Konağı'na, Gerede Belediye Başkanlığı'na ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'na birer yağlı boya tablo hediye etti. 15 Mayıs 2015 gününe kadar Gülezler Konağı'nda açık kalacak olan sergi Bolulu ziyaretçilerini bekliyor. Haber Merkezi