Gerede'de 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 2016 yılında LYS ve YGS sınavlarına girecek öğrencilere ücretsiz kurs verilecek. Gerede Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kurs, Gerede Anadolu Lisesi'nde önümüzdeki yıl sınava girecek öğrencilere yönelik olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, 12. sınıf öğrencilerine yönelik sınavlara hazırlanmaları için yaz tatilinde Gerede Anadolu Lisesi'nde isteğe bağlı kurs vereceklerini belirterek, Kayıtlarımız Gerede Anadolu Lisesi'nde pazartesi günü başlayacak. Akabinde dersleri başlatacağız. Diğer okullardan da müracaat eden öğrencilerle oluşturacağımız sınıflarda ilçemizde yaz tatilini geçirecek öğretmenler tarafından gelecek sene girecekleri LYS ve YGS sınavlarına yönelik kurslarımız olacak. Öğrencilerin yaz tatilini boşa geçirmek istemiyoruz. Önemli bir yılları olacak” dedi.

Yapılacak olan kursları iki aşamada yürüteceklerini kaydeden Camcı, Birinci etapta Ramazan ayında çocuklarımızı yormayacak, oruçlarını tutmada zorlamayacak şekilde hafif düzeyde bir YGS hazırlık çalıştırma programı olacak. 5 hafta sürecek. Ramazan ayından sonra 25 gün gibi bir ara vereceğiz. İkinci etap kursumuzu ise 10 Ağustos'ta başlatacağız. Buda LYS'ye yönelik olacak” diye konuştu. Kurslara 2015-2016 eğitim öğretim yılında da hafta sonları devam edilecek. Haber Merkezi