57 yıllık Bolu'nun uçak özlemi, AİBÜ bünyesinde eğitim öğretimine başlayan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü açılış töreninde yeniden gün yüzüne çıktı. Bu yıl ilk defa öğrenci kabul eden bölümün açılışına AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve çok sayıda davetli katıldı.

GAZETE KÜPÜRLERİ SERGİLENDİ

Açılış töreninde Bolu'da geçmiş yıllarda yayınlanan gazete küpürleri oluşturulan sergiyle katılımcılara gösterildi. Bu küpürlerin arasında yer alan 1958 yılına ait Yeni Hamle Gazetesi ise Bolu'nun gündeminin 57 yılda çok da değişmediğini gözler önüne serdi.

57 YILLIK UÇAK SERÜVENİ

Özellikle seçim dönemlerinde Bolu'ya Türk Hava Yolları tarafından seferler başlatılacağı iddia ediliyordu. Özellikle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun süredir Bolu'ya bir hava alanı kazandırabilmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunmuş, en azından küçük uçakların Bolu'ya inebileceği bir hava alanı yapılması için girişimlerde bulunmuştu.

‘BOLU'YA UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR'

Geçtiğimiz hafta son olarak Bolu Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz, Çalık gurubu tarafından Bolu'ya uçak fabrikası açılacağı müjdesini vermişti. Müjde sıcaklığını korurken sergiyi gezen katılımcılar gördükleri manşet karşısında tebessüm etmekten kendilerini alamadılar. 3 Mayıs 1958 yılında yayınlanan Yeni Hamle Gazetesi'nin belediye kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde Türk Hava Yolları tarafından Bolu'ya uçak seferlerinin başlatılacağını iddia ediyordu. NE diyelim! Bolu'nun 57 yıllık uçak özlemi umarız en kısa zaman da sona erer!(Hakan Aydın)