Havaların ısınmasıyla birlikte, uçkunla mücadele çalışmalarına başlayan Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı şu günlerde de larva sitle mücadele yaparak, karasinek ve sivrisineklerin Bolu halkını rahatsız edecek düzeyde olmasının önüne geçmeye çalışıyor.
İlaçlama ekipleri uçkunla mücadelenin ikinci aşaması olan soğuk ve sıcak sisleme yöntemiyle Bolu Merkez sınırları içerisinde bulunan mahalle, cadde ve sokakların yanı sıra meşe ağaçlarından beslenen ve yumurtalarını meşe yaprakları altına bırakan halk arasında güvercin biti olarak bilinen hayvanlarla ilgili de mücadelesini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Üç personel ve iki ilaçlama aracıyla program dahilinde hafta içi her gün farklı bir mahallede ve meşeliklerin yoğun olduğu Gölcük ve Gölköy gibi mesire alanlarında ilaçlama yapılıyor.
Yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikret Özsarıkamış, Sıcak sislemede; uçkunla mücadelede kullandığımız ilacımızı mazot ile karıştırarak özel makinemizle küçük partiküller halinde sisleme yapıyoruz. Bu sistemden farklı olarak gelişmiş ülkelerde kullanılan ULV dediğimiz soğuk sisleme mücadelemiz var. Bu uygulamada ilacımızı suyla karıştırıp daha küçük partiküller halinde sisleme yapıyoruz. Mazot kullanılmadığı için duman olmuyor. Bu şekilde ilaç havada daha uzun süre kalıyor. Özellikle rüzgârsız, durgun havada ilaç havada 20 saate kadar asılı kalabiliyor” dedi.