Sezon başında Gençlerbirliği'ne yok pahasına satılan genç oyunculardan biri olan Cengizhan Akgün, mili takımların gözdesi oldu. Milli takımlar sorumlusu Fatih Terim'in kurmaylarının raporu doğrultusunda U16 milli takımına çağrılan Cengiz Akgün, merdivenleri bir bir çıkmaya başladı.
Sezon başında maddi krizi aşmak amacıyla eski başkan tarafından üç kuruşa elden çıkarılan genç yeteneklerin yıldızları parlamaya başladı.
Her zaman gündemden düşmeyen, ‘Alt yapımızı kuvvetlendirelim. Daha profesyonel çalışalım. Boluspor futbolcu yetiştirelim' sözleri bir kez daha yalan olurken, bizim kıymetini bilemediğimiz oyuncular gittikleri takımlarda yıldız oluyorlar.
Geçtiğimiz yıllarda Boluspor alt yapısına kazandırılarak geleceğin futbolcular arasında gösterilen oyunculardan biri olan Cengizhan Akgün, Ankara'da akademi maçlarını izlerken karşımıza çıktı. Cengizhan'ın sıcakkanlılığı ile ‘hoş geldiniz' diyip misafirperverliğini gösterirken, kendisi hakkında da bazı bilgilere ulaştık. Gençlerbirliği'ne gelmesiyle hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu anlatan genç Cengizhan, Şuan çok iyi durumdayım. Bolu'dan ayrıldık. Futbol hayatımız burada devam ediyor. İyi imkanlar sunuldu. Okulumuz, yaşadığımız tesis bize evimizi aratmıyor. İlgi alaka çok iyi. Her şeyimizle ilgileniyorlar. Başarılı maçlar çıkardım. Şuan da sizin buraya gelmenizle birlikte güzel bir haber aldım. U16 milli takımına davet edilmişim. Benim içinde sürpriz oldu. Beni buraya davet edenleri, hocalarımı mahcup etmeyeceğim. Kendime güveniyorum” dedi.
“BU GÜNLERİMDE YILMAZ HOCAMIN KATKISI BÜYÜK”
Genç oyuncu futbolcu olmak gibi bir niyetinin olmadığını, ancak yollarının Boluspor U15 Teknik Direktörü Yılmaz Özen ile kesiştiğini dile getirerek, Aklımda futbolcu olacağım diye hiçbir düşünce yoktu. Yolumu futbol ile Yılmaz Özen hocam buluşturdu. Aslen Ereğliliyim. Orada futbol oynarken Yılmaz Özen hocam beni kendi takımı için izlemeye gelmiş. 1998 doğumlu olduğum için, kendi takımına yaş olarak uymamışım. O da kendi takımım olmasa bile benim kesinlikle Boluspor'a kazandırılmam yönünde rapor vermiş. Benimle konuştu ve Bolu'ya gelmeye razı etti. Onun bu iyiliğini hiç unutamam. Şuan da milli takıma seçildiysem onunda bunda büyük katkısı vardır diye düşünüyorum. Boluspor benim için şuanda bitti ama benim takımım Boluspor. Buralara Boluspor sayesinde geldim. İnşallah başarılı olurum. Son olarak burada bana destek olan Ebru Yıldırım hocama da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.