Coca-Cola Akademi Ligleri'nde 2012-2013 sezonu hafta sonu yapılan maçlarla başladı. U15 Elit Akademi Liginde mücadele eden Boluspor U15 takımımız, pazar günü sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Kırmızı-beyazlı ekibimiz, rakibi karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
2012-2013 sezonunda Coca-Cola U14 Elit Akademi Liginde mücadele edecek olan Boluspor U15 takımımız, hafta sonu sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Karaçayır spor kompleksinde oynanan karşılaşmada futbolcu aileleri de çocuklarını tribünden izledi. Fizik olarak Boluspor U15 takımından daha iyi fiziğe sahip olan MKE Ankaragücü, sahada istediklerini tam anlamıyla yapamasa da sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmaya iyi başlayan kırmızı-beyazlı ekibimiz, maçın 15.dakikasından sonra oyunun kontrolünü rakibi MKE Ankaragücü'ne kaptırdı. Bu dakikadan sonra Boluspor kalesinde etkili olmaya çalışan ve sağlı sollu gelen Ankara temsilcisi kalemizde birçok gol pozisyonuna girdi. Maçın 32.dakikasında Ankaragücü yarı sahasında faul atışı kazanan kırmızı-beyazlı ekibimiz, serbest vuruştan Cengizhan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra rakibine baskı kuran Boluspor, soyunma odasına bu skorla gitmek istese de maçın 45.dakikasında Osman'ın karambol de vurduğu meşin yuvarlak ağlarımızla buluştu ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.
İkinci devrede heyecan daha da arttı. İlk yarıya nazaran ikinci yarıya etkili başlayan kırmızı-beyazlı ekibimiz, Cengizhan'la bir kez daha önce geçti. 55. dakikada Ankaragücü ceza sahası çizgisine yakın mesafeden faul atışı kazandı. Mertcan'ın kullandığı serbest vuruşta kale direğini yanından top ağlarla buluştu ve durum 2-2 oldu. Ankaragücü atılan golden iki dakika sonra yine bir faul kazandı. Atılan serbest vuruşta Arda topu kaleye gönderdi ve meşin yuvarlak kalecinin uzanamadığı köşeden filelerle buluştu. (3-2) Maçın 65. dakikasında Ankaragücü kalesi önünde gelişen pozisyonda Boluspor'lu Faruk ile Kaleci Oğulcan arasında ki tartışma sonunda her iki oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kalınca bu kez Ankara gücü kalesine 19 numara olarak takımda görev yapan Furkan Üstün kural gereği kaleye geçti. Boluspor, farkı kapatmak için kaleye baskı kurmaya başladı. Kaleye geçen libero oyuncusu Furkan Üstün'ü bir türlü geçemeyince beraberliği yakalayamadı. Maçın son dakikalarında başka gol olmayınca Ankaragücü sahadan 3-2 galip ayrılarak, üç puanın sahibi oldu.
Boluspor: 2 - Ankaragücü: 3
Hakemler: Fatih Soyaydın, Murat Pehlivan, Okan Çobanoğl
Boluspor: Doğa Berk** (dk 41 Gökhan**), Samet* (dk 50 Sonercan**), Mustafa**, Adnan**, Ferhat**, Furkan**, Faruk**, Yasin* (dk 60 Alihan**), Hazar* (dk 50 Oğuzhan**), Mutlu** (dk 60 Turgay**), Cengizhan***
MKE Ankaragücü: Yiğit** (dk41 Oğulcan**), Kamil* (dk 28 Anıl**), Aytuğ***, Hakancan** (dk 56 Ekin**), Batuhan**, Naci***, Fırat* (dk 41 Mertcan***), Osman***, Furkan Güneş*** , Furkan Üstün**, Melih* (dk 49 Arda***)