Türkiye'de Coca-Cola Bölgesel Gelişim U15 Liginde 8 takım arasına girerek adını finallere yazdıran Boluspor U15 takımı, Kayseri'de tarih yazdı. Kırmızı beyazlılar, normal süresi 1-1 biten Gaziantepspor karşılaşmasını penaltılarla kazanarak adını Türkiye'de 4 takım arasına yazdırdı.
Kayseri'ye Coca-Cola Bölgesel Gelişim U15 Ligi finallerine giden Boluspor U15 takımı, Gaziantepspor ile karşılaştı. Kırmızı beyazlılar fizik kapasitesi açısından zorlu bir rakiple karşılaştı. Boluspor U15 takımı lig maçlarında gösterdiği mücadeleyi ve performansı sahaya yansıtarak göze hoş bir oyun ortaya koydu. Gaziantepspor U15 takımının fizik kapasitesi ile kırmızı beyazlılara karşı görüntü de sahada daha diri görünse de Boluspor U15 takımı ayağa oynadığı toplarla rakip alanda yaptığı baskıyla rakibine oranla baskılı bir oyun ortaya koydu.
Maça iyi başlamasına rağmen ender gelişen Gaziantepspor atağında ceza sahasına yapılan ortayı kaleci Harun topu tutmaya çalışırken topun elinden kayması sonrasında Boluspor U15 rakibi karşısında 1-0 geriye düştü. Kalesinde gördüğü gole rağmen oyun disiplininden kopmayan kırmızı beyazlılar, maçı daha çok istercesine Gaziantepspor kalesine ataklar yapıp pozisyonlar buldu. Ancak kırmızı beyazlılar, ilk yarıda bulduğu pozisyonlardan sonuç alamayıp soyunma odasına 1-0 geride girdi.
İkinci yarı rakibin oyun yapısını daha iyi anlayan kırmızı beyazlılar, oyuncu değişiklileri ile maçı almak için sahaya çıktı. İlk yarıdaki baskılı oyun ve ayağa oynadığı paslarla Gaziantepspor takımını tamamen bunaltan Boluspor U15 takımı, rakibini kendi yarı alanında çıkarmadı ve birçok pozisyondan da sonuç alamadı. İkinci yarının son 10 dakikalık bölümünde sol taraftan gelişen Boluspor atağında Hakan ortasını ceza alanına yaptı. Kutay kafa ile Özgür'ün önüne indirdiği topta Özgür düzgün attığı çalım sonrasında kale önünde sert şutla takımının beraberlik golünü kazandırdı. Normal sürede 80 dakikalık bölümde 1-1 eşitlik bozulmazken karşılaşma uzatmalara gitti.
15 dakikadan oluşan iki devrede oynanacak olan uzatmalarda maçı penaltılara getirmek istemeyen Boluspor U15 takımı, ilk uzatma dakikalarında istediği gole bir türlü kavuşamazken, rakip Gaziantepspor'un da kırmızı beyazlılar üzerinde direnci tamamen azaldı. Boluspor U15 takımı bu avantajı bir türlü kendi lehine çeviremedi. İlk uzatmada da eşitlik bozulmadı.
İkinci uzatmada her iki takım hata yapmak istemezken, Gaziantepspor tamamen oyundan düştü. Maçı penaltılara getirmek için sahada bir oyun ortaya koyan Gaziantepspor bu isteğine de ulaştı. Boluspor U15 takımı 2. uzatma devresinin son saniyesinde gole çok yaklaştı. Topla buluşan Özgür kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda topu aşırtma vuruşla kaleye göndermek istedi. Top direğin az farkla üstünden dışarı gidince mutlak bir gol kaçtı. Bu pozisyonun ardından ikinci uzatma devresi de bitti. 110 dakikalık maçta karşılaşma 1-1 sona erince penaltı atışlarına gidildi.
Penaltı atışların da ilk atışı Boluspor'dan Kutay kullandı. Kutay, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Gaziantep atışı kullanırken, Boluspor kalecisi Efe Köpür kapattığı köşeden penaltıyı çıkararak takımına büyük bir avantaj sağladı. Daha sonraki atışta Boluspor'dan Samet, kötü bir vuruşla topu Gaziantepsporlu kaleciye teslim etti. Efe Köpür rakibin atışı için tekrar kaleye geçti. Kalesinde güven veren Bolusporlu Efe, rakibin ikinci atışını da kurtardı. Kalan atışlarda Efe'nin, bir penaltı daha kurtarmasının ardından, Boluspor U15 takımı adını , Türkiye'de Coca-Cola Bölgesel Gelişim U15 Ligi şampiyonasında ilk 4'e yazdırarak finale adım adım gidiyoruz mesajını verdi.