Altın çocuklar destan yazmaya devam ediyor. Coca-Cola Gelişim Ligleri çatısı altında oynanan Bölgesel Gelişim Ligi U-15 Ligi maçları Şampiyonu Boluspor, Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonası'na gidiyor. Gaziantepspor maçını kazandıktan sonra Kartalspor ile eşleşen Boluspor geçen yılın U-14 Türkiye Şampiyonu Kartalspor'u Hazar'ın golü ile 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırarak Nike Premier Cup Türkiye şampiyonası'nda mücadele edecek.
Boluspor camiasında aldığı başarılı sonuçların ardından yüz güldüren Boluspor U-15 yarı final karşılaşmasında Kartalspor ile Kocaeli'nde karşılaştı. Güçlü rakibinin hem geçen yılın U-14 Ligi Türkiye şampiyonu olması, hem de fizik gücü ile Boluspor'dan bir adım önde olması maçtan önce tüm otoritelerin favorisi olarak maça çıkmıştı.
Rakibinin kalitesini bilerek maça başlayan Boluspor U-15 kontrollü futbolu ile ilk dakikalarda göze çarparken, ayağa oynadığı paslarla da Kartalspor'un ilk 15 dakikada direncini kıran bir futbol ortaya koydu. Rakibin fizik gücünü, teknik kapasitesi ve ayağa oynadığı paslarla kıran Boluspor ilk yarının son 10 dakikasında oyunun tüm hakimiyetini alarak Kartalspor'a da pozisyon vermedi. Devre biterken birkaç net gol pozisyonundan sonuç alamayan ekibimiz, devre arası soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.
İlk yarıda rakibi çözen Yılmaz Özen'in oyuncuları ikinci yarıya baskılı başladı. Kartalspor'un üstüne daha çok gitmek isteyen ve oyunu da Karatalspor yarı alanına yıkan Boluspor, çok istedikleri golü atmak için ağırlığını koydu. Karşılaşmada dakikalar 55'i gösterdiği anda; Kutay topla birlikte rakip alanın sağından topla birlikte hızlı bir şekilde girdi. Topu kontrol etmesinin ardından kafasını kaldırarak sol taraftan hızlı bir şekilde gelen Hazar'ı boşta gördü, düzgün pası sonrasında topun gelişine vuran Hazar takımını zorlu Kartalspor karşısında 1-0 öne geçirdi.
Boluspor U-15'in öne geçmesinin ardından topu daha iyi kullanan temsilcimiz, rakibine de pozisyon vermemek için mücadelesini ortaya koydu. Rakibin direncini de tamamen kırıp, ‘biz bu maçı daha çok istiyoruz' dercesine son dakikaya kadar basmadık yer bırakmadılar. 80 dakika sonunda Karatalspor'u 1-0 mağlup etmeyi başaran Boluspor, U-15 takımı İç Anadolu Bölgesi'nden gelip rakiplerini bir bir saf dışı bıraktı ve adını finallere yazdırıp, ‘Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonasına şampiyon olmak için gidiyoruz' diyerek gözünü Avrupa'ya dikmiş oldu.