2014 Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) mezunu olan Bolulu Neslihan Demirel, 2015 yılı İlkbahar dönemi Tıpta Uzmanlık sınavından Temel Bilimlerden 75,069 klinik bilimlerden ise 75,253 puan alarak Türkiye birincisi oldu.

TUS 1'inciliği sonrası açıklamalarda bulunan Neslihan Demirel, Sınavdan çıktıktan sonra sınavımın iyi geçtiğini düşünüyordum, ancak birinci olacağımı tahmin edemezdim” dedi. Temel Bilimlerden 111 doğru, 8 yanlış, Klinik Bilimlerinden ise , 101 doğru 18 yanlışla Türkiye birincisi olan Demirel, Temel Bilimler sorularının zorlukları diğer sınavlar ile aynıydı, Klinik Bilimler soruları da çok zor olmamakla birlikte süre sorunu yaşadığım bir bölümdü ve iki şık arasında kaldığım sorular oldu” şeklinde konuşarak sınavı değerlendirdi.
“SON AY GÜNDE 11 SAAT ÇALIŞTIM”

TUS sınavına hazırlandığı süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirel, 4. Sınıfta TUSEM'e kayıt oldum, 5. sınıfta elimden geldiğince derslere devam etmeye çalıştım ve devam edemediğim dersleri offlinelardan tamamladım. 6. Sınıfta biraz yoğun geçti ancak elimden geldiği kadarıyla hızlandırılmış derslere katılmaya çalıştım. Eylüldeki TUS'da 64.3 puan aldım. Bu puanın istediğim yere yetmediğini düşündüm. Bu yüzden Nisandaki sınava çalışmaya karar verdim. Eylülden sonra günde 6-7 saat çalışarak başladım ve bu çalışmayı her ay 1 saat artırarak son ayda 11 saat gibi bir çalışmayla bu dereceyi elde ettim” dedi.
“NE KADAR HIZLI TEKRAR O KADAR ÇOK NET”
TUS sınavına girecek meslektaşları için önerilerde bulunan Demirel, TUS çalışanın kazanacağı bir sınav. Ancak çalışana karşılığı var. Şükürler olsun ben de çalışmamın karşılığını aldım. Arkadaşlarım çalışırlarsa yapabileceklerinden emin olsunlar. Derslerden sonra tekrar etmek çok önemli. Dersten sonra tekrar ve hep aynı kaynaktan çok tekrar yapmak, çok hızlı tekrarlar yapmak önemli. Benim netlerimin arttığı dönem 21 günde 22 günde bir bütün tekrarı yaptığım döneme denk geliyor. Ne kadar hızlı tekrar o kadar çok net diyebilirim” dedi. Neslihan Demirel bu zorlu süreçte yanında olan ailesine, TUSEM'e ve Hacettepe Üniversitesindeki hocalarına teşekkürlerini sundu. Haber Merkezi