2014 Futbol Turnuvasının üçüncü haftası tek maç hariç 5 maçın oynandığı müsabakalarla tamamlandı. Favori gösterilen takımların galip geldiği haftada, belki de turnuvanın en merak edilen Yığılca-Kıbrıscık maçı haftaya damgasını vurdu.

53 golün atıldığı haftada en farklı galibiyeti Bölge'yi 10-4 yenen Gerede elde etti. En az golün atıldığı müsabaka ise, 2014'ün flaş takımı Akçakoca'nın Aladağ'ı 5-2 yendiği maçta elde edildi. Finallere yaklaşıldıkça ilk ikide yer almak ve en iyi üçüncü olmak için hesaplar yapılmaya başlandı.

Turnuvanın erken finali olarak adlandırılan ve bol gol pozisyonunun yaşandığı Yığılca-Kıbrıscık karşılaşmasında taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve iki takım sahadan birer puanla ayrıldı. Maç karşılıklı atılan gollerle 6-6 berabere sonuçlandı. Kıbrıscık 3 maçta 7 puan toplayarak çeyrek finali garantileyen ilk takım oldu.

Turnuvanın flaş ekibi Akçakoca ilk maçında aldığı galibiyetin tesadüf olmadığını Aladağ'ı 5-2 gibi net bir skorla yenerek ispatladı. Oynadığı 2 maçta 6 puan alan Akçakoca finallere katılmak için büyük avantaj elde etti.

Fikstür dezavantajıyla turnuvaya başlayarak geçen hafta Bolu'ya farklı yenilen ve kendisinden bekleneni gösteremeyen Araştırma, daha derli toplu oynadığı ikinci maçında, Düzce karşısında kazanmaya daha istekli göründü. Maçın son dakikalarına kadar başa baş götürdüğü karşılaşmada, Lütfi Akın'ın gördüğü kırmızı kartla sahada bir kişi eksik oynamaya başladı. Bu dakikadan sonra yaşadığı baskılar sonrası kalesinde gördüğü üst üste gollere engel olamayıp sahadan 8-5 mağlup ayrılarak çeyrek final şansını zora soktu. Şampiyonluğun en büyük adayı Düzce, karşılaşma sonunda 3 maçta 9 puan toplayarak çeyrek finali garantileyen ikinci takım oldu.

Üçüncü haftanın Pazar ayağında oynanan Mudurnu – Mengen maçı seyri zevki en yüksek maçlardan biri oldu. Mudurnu bundan önce ki turnuvalarda ki kolay lokma görüntüsünden baya uzaklaşmış, finallere adını yazdıracak bir takım görüntüsü sergileyerek önümüzde ki haftalarda rakiplerine gözdağı verdi. Belki de haftanın en belirgin gözlemi Mengen takımın oyuncusu Akın Toprak oldu. Akın Toprak tüm Mudurnu gollerine verdiği karşılıkla tek başına rakibe direnerek belki de haftanın oyuncusu olmayı hak etti. Geçen yılın şampiyonu Mengen Akın Toprak'ın attığı 4 gole rağmen rakibine üstünlük sağlayamadı ve sahadan 6-5 mağlup ayrıldı.

Haftanın son maçı, birinci hafta maçı ertelenen ve ikinci hafta bay geçerek bu sene ilk maçına çıkan favori Gerede ile geçen yıllarda ki gücünden uzak Bölge arasında gerçekleşti. Geçen iki haftada istediği sonucu elde edemeyerek çeyrek final şansını zora sokan Bölge'nin mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçın ilk 10 dakikası karşılıklı ataklarla geçti. İlk golü de bulan Bölge umut beslese de ilerleyen dakikalarda Gerede'nin baskılı oyunu karşısında fazla direnemeyerek yediği gollerle karşılaşmayı 10-4 gibi farklı kaybederek çeyrek final şansını en iyi üçüncü olmaya bıraktı. Geçmiş turnuvaların favori takımı Gerede aldığı bu kolay galibiyetle bu turnuvanın da en iddialı takımı olduğunu gösterdi.

Uzun zaman aradan sonra turnuvaya renk katan ve aldığı iki galibiyetle flaş çıkış yakalayan Akçakoca, bu haftaki sürpriz ikram köşesine Karadeniz'in incisi Akçakoca'ya özgü hamsiyi oyunculara ve izleyicilere ızgarada sunarak turnuvaya ayrı bir neşe ve zevk kattı. Akçakoca İşletme Müdürü Zafer Ekinci'nin bu güzel ikramı karşısında etkilenen Kıbrıscık Orman İşletme Müdürü Hüseyin Aytekin önümüzde ki haftalarda Kıbrıscık'a özgü pirincin turnuvaya katılanlara ve seyretmeye gelenlere ikram edileceği sözünü verdi. Akçakoca'nın bu güzel ikramı vatandaşlar tarafından da tadılarak büyük beğeni topladı.