Bağımsız Türkiye Partisi 4. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongrede İl Başkanlığı'nı Mustafa Yağcıdan devralan Suat Hayri Sapmaz, iktidarın politikalarını eleştirdi. AK parti Hükümeti'nin dinci kimlikle yapmak istediği her şeyi rahatlıkla yaptığını söyleyen Sapmaz, Türkiye bugün bölünme sürecine geldi. Türkiye'de istedikleri gibi cami yıkıyorlar, her şeyi yapıyorlar. Onların yaptığını diğer partiler yapsa kıyamet kopar, halk ayaklanır” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi'nde yeni İl Başkanını seçti. Partinin kurucu üyelerinden Sanayici İş Adamı Suat Hayri Sapmaz kongrede İl Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazandı.
Kongre sonrası bir konuşma yapan BTP İl Başkanı Suat Hayri Sapmaz, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı açıklamalarla ile hükümetin politikalarını eleştirdi. Sapmaz şunları söyledi:
“HERŞEY DİYEBİLİRSİNİZ AMA TÜRKÜM DEMEK YASAK OLDU”
“Türklük artık ırkçılık oldu, ırkçılığa da haram dendi ve bu ülkede her şeyim demek serbest ama Türküm demek kusur haline geldi bunu söylemek yasak haline geldi. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle tüm etnik kökenlerle hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği kimsenin yıkmaya hakkı yok. Burada yapılmak istenen BOP ile beraber Sayın Tayyip Erdoğan'ın da Eş başkanı olduğu projeyle asıl yapılmak istenen öncelikli olarak Büyük Kürdistan Devleti'nin kurulması, arkasından Büyük Ermenistan ve bunun sonucunu herkes biliyor sonuçta İran, Suriye, Irak ve Türkiye'den toprak alınarak Büyük İsrail Devleti'nin kurulmasını sağlamak. BOP buna aittir”
“DİNCİ KİMLİKLE İSTEDİKLERİNİ YAPIYORLAR”
“Genel Başkanımız bugün gittiği tüm yurtdışı gezilerde kimliği neyse, inancı neyse onu yerine getiriyor. Abdestini alıp namazını kılıyor. Haydar Baş'ın dindarım diyen diğer siyasilerden farkı şu. Onlar dinci kimlikle yapmak istediklerini çok daha rahat yapıyorlar. Dinci kimlikleriyle bugün yapılanları sıradan diğer herhangi bir parti yapmaya kalksa bugün Türkiye'de kıyamet kopardı, halk ayaklanırdı. Ama bunlar dinci kisveyle öyle şeyler yapıyorlar ki Türkiye bölünme sürecine geldi, Türkiye'de istedikleri gibi cami yıkıyorlar milletin gıkı çıkmıyor. İstediklerini yapıyorlar hiç kimse bir şey demiyor, Onlar yapıyorsa doğrudur” diyorlar. Ama bunu farklı bir parti yapsa bugün ülkede kıyamet kopar, halk sokaklara dökülürdü. Dinci kimlikle istediklerini istedikleri gibi yapıyorlar.