Bolu Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen toplantıda Bolu Belediyesi ile TÜRKSAT arasında Bolu'ya TÜRKSAT tarafından fiber kablo altyapısı sağlanarak internet, televizyon ve telefon hizmeti verme konusunda protokol imzalandı.

HABER: EMRAH ÖGET

Türkiye'nin tek kablo operatörü olan Türksat 23 ilde sahip olduğu kablo alt yapısını Bolu'ya da yapacak. Konu ile ilgili olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Enser Gül açıklamalarda bulundu. İmzalanan protokolun ardından Başkan Yılmaz, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Enser Gül'e plaket hediye etti.

“HAVAYA HAKİM OLAN DÜNYA'YA HAKİM OLACAK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, İlimiz için önemli bir anlaşma yapıyoruz. Türksat illerde altyapı olarak çok ciddi bir çalışmaya giriyor. Fiber optik kablo ile şehrin altyapısını oluşturma konusunda bir anlaşma imzalayacağız. Tabi bundan önceki bazı çalışmaları biz telefon ile yaptık. Telefon bildiğiniz gibi tamamen bize ait bir müessese değil ama Türksat tamamen bize ait bir müessese. Önümüzdeki dönem içerisinde belki havaya hakim olan Dünya'ya hakim olacak. Niye derseniz şuan bütün bilgilerin uçuştuğu tek bir alan var o da hava. Dünya böyle bir teknolojiye doğru gidiyor ve bu konuda da Türkiye'de bu teknolojiye sahip ve Türkiye'yi geleceğe taşıyan çok önemli bir kurum olan Türksat'ın Genel Müdürü şuan yanımızda. Bizi ilgilendiren kısım ise fiber optik alt yapının oluşması. Bunu oluşturduğumuz zaman Belediye'nin bundan sonraki fiber optik alt yapısı çok sağlıklı olacağı gibi aynı zamanda da güvenli hale dönüşecek. Böyle bir çalışmayı şuan Türksat genel müdürlüğü ile yapıyoruz. Bu sanıyorum bütün illerde yapılan bir çalışma değil. Öncü illerden bir tanesiyiz. Bunun onurunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Bolu Belediye'si alt yapıda fiber optik kabloları kullanma konusunda da çok büyük avantajlara sahip olacak. Aynı zamanda hem bilgiye erişim hem de güvenlik konusunda sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

“İNTERNETTE ARTIK BUNDAN SONRA DOĞAL BİR İHTİYAÇ”

İmzalanacak protokol öncesi konuşan Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Enser Gül, Biliyorsunuz Türksat üç ayrı alanda faaliyet gösteriyor. Bunlardan birincisi haberleşme uydularını biz işletiyoruz, ikincisi bütün Türkiye'deki 23 ilde kablo televizyon altyapısını biz işletiyoruz. Kablo üzerinden sadece televizyon yayınını anlamayalım, bunun üzerinden internette veriyoruz. Artık internet erişimi nasıl ki bir evde su doğal bir ihtiyaçsa, elektrik doğal bir ihtiyaçsa, doğalgaz doğal bir ihtiyaçsa internette artık bundan sonra doğal bir ihtiyaç. Bizim interneti çok hızlı bir şekilde götürmemiz gerekiyor, adı kablo ama tabi fiber kablo ile biz bütün evlere kadar gidiyoruz. Artık bakır kablo kalmadı. Bolu'da da fiberle bu altyapıyı döşeyeceğiz ve evlere fiber kablo üzerinden televizyon ,internet hizmeti ve telefon hizmetlerini vereceğiz. Türksat olarak ayrıca bu altyapı akıllı şehir kurmak için de kullanılacak” ifadelerine yer verdi.