Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali için bilgi paylaşımında bulunmak ve Köroğlu ile özdeşleşen bir Türkmen şehrini ‘Kardeş Şehir' yapmak için Türkmenistan'a ziyarette bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu yıl ikincisi düzenlenen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'nin ardından Türk Devletlerinin tamamı ile ilişkileri daha da güçlendirmek adına çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Azerbaycan'ın Kazak, Kırgızistan'ın Üzgen ve Moğolistan'ın Karakurum kentleri ile kardeş şehir protokolü imzalayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, son olarak hem Köroğlu Festivali için bilgi paylaşımında bulunmak hem de Köroğlu ile özdeşleşen bir Türkmen şehrini ‘Kardeş Şehir' yapmak için Türkmenistan'a gitti. Başkan Yılmaz'a Türkmenistan ziyaretinde Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin İka ve Köroğlu Festivali Genel Koordinatörü Mehmet Çetin de eşlik etti.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Türk adının ve Köroğlu'nun hâkim olduğu bu güzel coğrafyada, Türkmenistan'da bulunmaktan son derece mutluyuz. Buraya, 2 yıldır düzenlediğimiz Köroğlu Festivali ile ilgili bilgi paylaşımı yapmaya geldik. Türkmenistan Hükümeti yetkilileri ile yapmakta olduğumuz görüşmeler neticesinde, güzel ilimiz Bolu gibi, ismi Köroğlu ile özdeşleşen bir Türkmenistan şehrini Bolu ile Kardeş Şehir yapmayı hedefliyoruz ve bunun çalışmalarını da yürütmekteyiz” dedi.

Türkmenistan ziyaretleri esnasında Türkmenistan Kültür Bakanı Guncha Mammedova, Dış İlişkiler Müdürü ve Devlet Müzesi Müdürü Övezmuhammed Mametnurov'u ziyaret eden heyetimiz, gezi ve incelemelerine 4 gün boyunca devam edecek.