Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Başkanlığında meclis salonunda gerçekleşti. Gerçekleşen Oturumda Türkiye’nin gündemine oturan ve ikiye bölen mültecilere yapılacak olan 10 kat zam önerisi mecliste görüşülerek komisyona havale edildi.

Mecliste konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Gelir tarife cetvelinde değişiklik yapılarak yani, ek madde iddiası ile T.C Vatandaşı olmayanlardan suyun ve katı atık vergisinin 10 kat zamlı alınmasına ilişkindir. Bu teklifin anayasaya, yasalara yönetmeliklere aykırı bir yanı yoktur. T.C Vatandaşları ile yabancılar bu Ülkede aynı haklara sahip olamazlar. T.C anayasasında bahsedilen eşitlik ilkesi T.C vatandaşları açısından geçerlidir. Yabancılar ve vatandaşlar eşit haklara sahip olamazlar. Mesela yabancılar T.C köy hudutlarından gayrimenkul alamazlar. Kanun yasaklanmış” dedi.

“ASIL İKİYÜZLÜ OLAN SİZLERSİNİZ”

Geçtiğimi hafta yaptığı açıklamanın ardından kendisi ile ilgili açıklamada bulunan Cem Özdemir’e de seslenen Başkan Özcan, “Avrupa ve ABD sağlık hizmetlerini kendi vatandaşların ücretsiz, yabancıya ücretli veriyor. Mesela İngiltere kendi vatandaşına 3 bin paunda üniversite eğitimi verirken yabancıya 15 bin paunda veriyor. Avrupa kendi vatandaşlarına esnafına Covid dönemine yardım yaparken yabancılara 1 euro yardım yapmadı bu örnekler çoğaltılabilir. Bu şimdi tatlı su solucanlarına, sözde insan hakları savunucularına soruyorum, Sen İngiltere’ye “Eğitim temel haktır, niye vatandaşına ucuz, yabancıya pahalı.” diye sorabiliyor musun? Sen ABD’ye, Avrupa’ya “Sağlık temel ihtiyaçtır, niye kendi vatandaşına ücretsiz yabancıya ücretli veriyorsun.” Diyemiyorsun? Almanya’dan bana laf yetiştiren çakma solcu Cem Özdemir, sen Alman hükümetine “Kapılarımızı sığınmacılara niye açmıyoruz, ekmeğimizi onlarla niye paylaşmıyoruz.” diyebiliyor musun? Asıl ikiyüzlü olan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

“KALIRSANIZ BU TÜR UYGULAMALARIN MUHATABI OLURSUNUZ”

Bolu’da yaşayan mültecilere seslenen Başkan Özcan, “Buradaki sığınmacılara sesleniyorum. Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Devlette sizi Bolu’ya zorla göndermedi. Kendi iradeniz ile Bolu’ya geldiniz. Nasıl Bodrum’da pahalı beache gidip 1 TL’lik suyu 10 TL’ye içmek bir tercihse, Bolu’da kalmakta bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz. Halkımı da buradan tekrar uyarıyorum. Sığınmacı ve göçmeleri, Türkiye’de toplama projesi ABD’nin emperyal bir projesidir. ABD’nin hedefi hep belli, ülkeye bölmek,parçalamak zamanında Alevi, Sünni, Solcu, Ülkücü, Kürt, Türk gerginliğini çıkartanda ABD idi. Fetocüleri, PKK’yı taşeron olarak kullanıp ülkeyi bölüp parçalamak da ABD planıydı. Önümüzdeki süreçte bir kısım sığınmacıyı Türkiye’yi karıştırmaya çalışmakta bir emperyal ABD politikasıdır. Bunu tahmin etmiyorum, Tarihe not düşüyorum. Bu söylediklerimde ABD’yi hala stratejik ortak olarak görenlerin de kulağına küpe olsun!!” dedi.

“GİDİŞ GİDİŞ DEĞİLDİR”

Türkiye’de 8 miltona yakın kayıtlı kayıtsız sığınmacı olduğunu belirten Başkan Özcan, “Yani özetle eşit vatandaş, bu ülkenin asli unsurları olan, Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar gibi ataları bu vatan için şehit düşmüş olanların çocukları ve torunlarıdır. Bu konuyu gündeme getirmenin asil sebebinde konunun tartışıp bir devlet meselesi oluşturulmasıdır. Gidiş gidiş değildir. 8 milyona yakın kayıtlı kayıtsız sığınmacı var ülkede, yarın bu sayı katlanarak artacak. Eğer öngörümüz doğru çıkar ve ABD ve uşakları tarafından kışkırtılacak sığınmacılar bir tek T.C Vatandaşının canına veya malına zarar verirse, sorumlusu bu ülkeyi yönetenler olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”

Açıklamasında son olarak hükümete seslenen Başkan Özcan, “Hükümete sesleniyorum. Milli İrade, milli irade diyorsunuz. İşte bende onu diyorum. Koyun sandığı referandum yapalım. Halkımıza soralım sığınmacıları gönderelim mi? Kalmalı mı? Halkımız gönderin derse Milli irade doğrultusunda programınızı yapar gönderirsiniz, haa ben yanılıyorsam, halk sizin gibi düşünüyorsa kalsın diyorsa, o zamanda bu kadar göçmeni Sosyal hayata, ekonomik hayata nasıl entegre edeceğimizi nasıl bunlara iş bulacağımıza, nasıl eğitim vereceğimize karar veririz. Son sözüm şudur, geldikleri gibi gidecekler” dedi.

Başkan Özcan’ın açıklamalarının ardından oylanan önerge oy çokluğu ile görüşülmesi için komisyona havale edildi. Komisyona havale edilen önerge Ağustos ayının 2. Oturumunda görüşülerek karara bağlanacak.