Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi. International Stage 6 Dijital Hastane Sertifikası alarak Türkiye'de 11, Avrupa'da 57 hastane arasına giren Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi'nin başarısı kamuoyuyla paylaşıldı.

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı ve İdari Hizmetler Başkan Vekili Uzm. Dr. Abdullah Danışman ve hastane yöneticileri basın mensuplarıyla buluştu. Sekreterlik binasında düzenlenen toplantıda, Stage 6 dijital hastane sertifikası hakkında bilgiler verildi. Bu uygulamayla işlemler kağıt üzerinde değil dijital ortamda gerçekleşecek.

“BU BİZİM GURURUMUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Bir başarının, bir güzel gelişmenin müjdesini vermek istiyorum. Bizim Karacasu'daki olan Fizik Tedavi Hastanemizin Türkiye'de 11 hastane arasında, Avrupa'da 56 hastane arasında ve kendi dalında yani dal hastanesi olarak Türkiye'de ilk olan Dijital Hastane level 6 seviyesine kazanan bir hastanemiz oldu. Buda şu demektir. Biz gelen hastayı tamamen dijital ortamda kağıt işlemleri olmadan ve hastanın yatışından itibaren tedavisinden itibaren uygulanacak fizik tedavi egzersizleri dâhil hem doktorun hata payını hem de hemşiremizin hata payını minimize eden şekilde tasarlanmış olan bir uygulamadır. Bu Türkiye'de sadece 11 hastanede var. Dal hastanesi olarak tek hastanede ve buda bize nasip oldu. Herkesin huzurunda Gönül Hocamı can yürekten kutlarım emekleri fazladır bu konuda. Gecelerini gündüz ettiler. Sağ olsunlar bize o belgeyi de getirdiler. Dolayısıyla iftiharla bunu herkesin önünde söyleyebilirim. Bu bizim gururumuz oldu. Bizim hakikaten de yüz akımız oldu. İleride de bunu daha bir üst seviyeye taşımak ümidiyle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

“Siyasi Mercilerle de İstişare Edeceğiz”

Diğer yandan hastanelerin durumları ile ilgili de bilgiler veren Tahaoğlu, Onun dışında tabi ki bir afiliasyon süreci vardır herkesin malumu. Afiliasyon süreci içerisinde bizim yerleşim ile ilgili bir takım sıkıntılarımız vardır çünkü biraz dağınık bir yapımız vardır. Dört ünite üzerinden hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Tabi ki buna Ruh Sağlığını ve Fizik Tedavi'yi katmıyorum. Sadece diğerlerinde olan dört ünite üzerinden. Çünkü Fizik Tedavi Ruh Sağlığı kendiliğinde afiliye olmuş durumdalar. Ama bu bize bir yerde bir takım sıkıntılar yaratıyor. Bunlardan bir tanesi çalışanların efektif ve verimli bir şekilde kullanma noktasında bize zorluklar yaratıyor. Dolayısıyla bunu da şimdiden söyleyeyim bir deklarasyon gibi olsun. Kurum başkanımızla görüştük ve sağ olsunlar bize de bu konuda destek veriyorlar. Önümüzdeki ay kurumdan bir heyet gelecek. Bu heyet her dört hastaneyi de dolaşıp, fiziki şartlarına bakıp, kliniklerin birleştirilme noktasında, hangi klinikleri nerede konuşlandıracağız nerede birleştireceğiz onun nihai kararını çıkartıp ve ondan sonra da ona uygun hareket edip ne yapacağımıza karar vereceğiz. Sadece kurumdan gelenlerle değil, Vali Bey ile de, siyasi mercilerle de istişare edeceğiz. en doğru olan kararları ona göre belirleyip ondan sonra da uygulamaya geçeceğiz inşallah” diye konuştu. Haber Merkezi