CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye soru önergesi verdi.

Özcan verdiği soru önergesiyle ilgili olarak, Ülkemiz coğrafi konumu itibari ile Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlamasından dolayı uluslar arası karayolu geçiş özelliği taşımaktadır. Ülkemizde binlerce kişi alınan SRC belgeleri ile yurt içi, yurtdışı yük ve yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Özellikle yurtdışı taşımacılıkta 63 yaşını doldurmuş kişilerin yurtdışı taşımacılıkta sınırlama getirilmesi geçimini bu sektörden sağlayan şoför esnafını mağdur etmektedir” dedi.

Bakan Elvan tarafından cevaplandırılması istenen soru önergesinde ise şu maddeler yer aldı;

63 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları koşulu ile yurtdışına çıkışlarına olanak sağlanması konusunda Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

2014 yılında dört kez yapılması gerekirken sadece bir kez yapılan mesleki yeterlilik belgesi (SRC )sınavlarının sürekli olarak ertelenmesinin sebebi nedir?

Bakanlığınız tarafından bugüne kadar kaç kişiye SRC belgesi verilmiş, bu belgeler karşılığında sınav ücreti olarak yıllar itibarıyla ne kadar para toplanmıştır?

Muafiyet kapsamında bugüne kadar harç bedeli adı altında ne kadar para alınmıştır?

SRC belgesi olmadığı için ceza kesilen kişi ve firma sayısı kaçtır? Kesilen cezaların yıllar itibarıyla miktarı nedir?