Soma'da yaşanan facia sonrası tüm ülke yasa boğuldu. Başbakanlık 3 günlük milli yas ilan etti, bayraklar yarıya indi, salâlar okundu. İlimiz Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, siyasileri ve sendikalar taziye mesajları yayımladı.
Vali Ahmet Zahteroğulları yaşanan faciadan duyduğu üzüntüyü şu ifadelerle dile getirdi; Manisa İlimize bağlı Soma İlçesinde 13.05.2014 tarihinde yaşanan maden faciası hepimizi büyük bir üzüntüye boğmuştur. Söz konusu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar dilerim. Ayrıca başta hayatını kaybeden işçilerimizin aileleri olmak üzere tüm Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Ülkemizi yasa boğan maden ocağı kazası nedeniyle derin üzüntü içindeyiz. Madende halen mahsur kalan maden işçileri ve ailelerinin yanındayız. Tüm kalbimizle mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve hala mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını için dualarımızı eksik etmiyoruz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Milletvekili Tanju Özcan ise CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ile dün Soma'ya gitti.