Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi: Dünya medeniyetler ailesinin eşit ve tam bağımsız bir üyesi oluşumuzun en önemli dönüm noktası ve simgesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan 92 yıl önce, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde millet olarak verilen topyekûn bir var olma mücadelesi ile başlayan süreçte Cumhuriyetimiz bugün, 100. yılına koşar adım ilerleyen, günden güne gelişen ekonomisi, özel sektörü, demokratik ve çağdaş kurumları ile dünyanın saygın ve söz sahibi devletlerinden birisi haline gelmiştir.

Çalışan, üreten Türkiye'nin dinamik ve itici gücü Türk özel sektörü olarak, bundan sonra da ilk günkü heyecanla çalışmaya, üretmeye, gelir ve istihdam yaratmaya devam etmeyi kendimize en önemli sorumluluk sayıyoruz. Omuzlarımızda hep birlikte yarınlara taşıdığımız bu kutlu mirasımızın bilinciyle, ülkemizi gerek bölgesel, gerekse uluslararası düzlemde dünyanın her dönem yükselen yıldızı yapmaya ve dünya sathında sahip olduğu yerini güçlendirmeye katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.

Gücünü toplumumuzun birlik ve beraberliğinden, içinden geçilen dönem ve şartlar ne olursa olsun aynı ortak kutlu amaç ve ideal etrafında kenetlenmekten alan Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yarınlarına giden yolunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir güç ve etken değiştiremeyecektir.

Bu vesileyle, ulusal bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temel simgesi olan Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünde tüm üyelerimizin, halkımızın ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, topraklarımızı kanlarıyla vatana dönüştüren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet ile anıyorum.” Haber Merkezi