Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, "Organize Sanayi Bölgelerinde istihdam ağırlıklı olan yerlerde vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma var. Devlet yapıyı kendisi yapacak ve fabrika sahibine kira öder gibi teslim edecek. Çok ilginç bir proje olacak" dedi.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, yaptığı açıklamada, 64. Hükümetin eylem planının uygulanabilirlik açısından çok verimli olacağına inandığını söyledi. Her hükümetin ilk yapacağı işin eylem planlarını açıklamak olduğunu anımsatan Ateş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da 64. Hükümetin eylem planını çok kısa bir sürede açıkladığını belirtti. Ateş, iş dünyası olarak hükümetin 100 gün içerisinde çok acil müdahale edebileceği konuları daha önceden bildirdiklerini ifade ederek, "O eylem planında bizi ilgilendiren Kırsal Kalkınma Destekleme Fonları var. 42 ilin olduğu, Bolu'nun da sosyoekonomik durumundan dolayı giremediği bir kırsal kalınma planı vardı. 42 değil de 81 ili kapsayan bir yapılanmaya girilecek. Bu bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GAYRİ SAFİ MİLİ HASILA GELİRİNDE SIÇRAMA GEREK

Bolu'nun kanatlı sektöründe Türkiye üretiminde yüzde 30'larında iken şu anda yüzde 23'ler civarına düştüğünü dile getiren Ateş, "Bu kümelenmiş yapımızı yıpratan bir pozitif ayrımcılıktı. Biz bu açıdan kırsal kalkınma desteklerini öncelikli olarak görüyoruz. İkinci konu ARGE ve İnovasyon. Bu da çok önemli bir konu. Yavaşlayan bir ekonomimiz var. Kişi başına düşen gayri safi mili hasıla da gelirlerimiz 9-10 bin dolar arasında. Bizim için bir sıçrama gerekiyor. Yaklaşık 15-20 bin dolarlara acilen çıkmamız gerekiyor. Bu da başbakanımızın özellikle üzerinde durduğu bir konu" diye konuştu.

KADINLARIMIZIN İŞ DÜNYASINA GİRMESİ HEM EKONOMİMİZİ CANLANDIRIR

Ateş, İnovasyonlu ve ARGE'li teknolojik yatırımlarım ön plana çıkması gerektiğini belirterek, kendilerinin de bunu onayladığını kaydetti. Eylem planında kadın girişimcilere yönelik bazı değerlendirmeler yapıldığını vurgulayan Ateş, "Bu konu, kadın girişimcilerimizi iş dünyasına kazandırmak için çok önemli ve bizim de çok önemsediğimiz bir konu. Çünkü kadınlarımızın iş dünyasına girmesi hem ekonomimizi canlandırır. Hem de ailedeki mutluluk paraya ulaşma yönünden çok güzel olacaktır" ifadesini kullandı. Ateş, 64. Hükümetin eylem planı içinde yer alan, yerinde istihdam konusunun da Bolu ve Türk tarımı açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: "Bolu'nun yüzde 60'ı ormanlık alan. Orman olan bir yerde orman köylüleri de çok fazla. Dolayısıyla yerinde istihdamı sağlayacak orman köylüleri için yapılan meyvecilik ve gübre gibi konularda destekler var. Bolu ilinin yüzde 41'i tarımla ilgileniyor. Dolayısıyla gübre ve yemdeki vergilendirmelerin sıfıra indirilmesi de bizim için önemli bir konu."

DEVLET YAPIYI KENDİSİ YAPACAK VE FABRİKA SAHİBİNE KİRA ÖDER GİBİ TESLİM EDECEK

Diğer taraftan, üretimin arttırılması ve sanayinin geliştirilmesi alanındaki maddelerinde Türk ekonomisi açısından çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Ateş, şöyle konuştu:

"Organize Sanayi Bölgelerinde istihdam ağırlıklı olan yerlerde vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma var. Devlet yapıyı kendisi yapacak ve fabrika sahibine kira öder gibi teslim edecek. Çok ilginç bir proje olacak. Biz de bunu heyecanla bekliyoruz. Ayrıca çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 4 sene seçim olmayacak. Çok hızlı bir eylem planı olması lazım ve ülke olarak çok hızlı bir şekilde sıçrama yapmamız lazım. Bizim iş dünyası olarak eylem planından beklentimiz, sükunet, sakinlik ve dostane bir şekilde ileriye dönük vizyonlu bir çalışma içinde olunması. Özelikle sivil toplum örgütlerinin de bu süreçte yer almasını istiyoruz. Biz şimdiden üzerime düzen her konuda hükümete destek olmak için her şeyi yapacağız." Memleketim Bolu