Batı Karadeniz Turizm Otelciler Derneği (BAKTOD) Başkanı Halit Ergül ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'i ziyaret ederek Dernek çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
TSO Başkanı Ateş'e Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren BAKTOD Başkanı ve TSO Meclis Üyesi Halit Ergül, Batı Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren turizm işletmeleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırarak turizm sektörü içinde önemli bir bölgesel güç oluşturmayı amaçlayan Derneklerinin faaliyet alanı içinde, Bolu ilinin yanı sıra Düzce, Sinop, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak'ın da bulunduğunu belirtti.
Üye sayılarını 50'ye yükseltme yönünde bir dizi çalışmalarının bulunduğu bilgisini veren Halit Ergül, her bir tesisin üyesi olduğu meslek kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanının da Derneklerinin doğal üyesi olduğunu ifade etti.
BAKTOD Başkanı Halit Ergül ve Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar dileyen TSO Başkanı Türker Ateş, turizmin Bolu'nun gündemindeki en önemli ve şu dönemde gerek kurumsal düzeyde, gerekse yatırımlar açısından üzerinde yoğun faaliyet gösterilen konu olduğunu dile getirdi. Bolu'nun kurulu turizm işletmeleri ve kalite standardı yönünden bölgede daha ön planda olduğunu belirten Ateş, Bolu'ya sağlık ve termal başta olmak üzere yeni turizm yatırımları kazandırabilmek için gereken yasal ve teknik altyapı çalışmalarına hızla devam edildiğini söyleyerek, turizmde gerek resmi, gerekse özel her kesimin aktif biçimde elini taşın altına koyduğunu bildirdi. Oda olarak gerçekleştirdikleri sağlık turizm fizibilite projesinin detaylarından bahseden Ateş, aynı projenin devamı niteliğinde olan yeni bir çalışmanın Sağlık Turizmi Derneği tarafından şu sıralarda hazırlandığını, yine Bolu Valiliği bünyesinde MARKA ile işbirliğinde kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi (KTKGB) dosyasının oluşturulduğunu ve tescil için sunulma aşamasında olduğunu anlattı. KTKGB tescil edildikten sonra, bu alanda yapılacak olan yatırımlara beşinci bölge teşviklerinin uygulandığını hatırlatan Ateş, tesis olmadan turizmin gelişemeyeceğini, bu nedenle Oda olarak turizm yatırımcıları ve işletmecilerinin yanında yer almaya ve onlara destek olacak çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
BAKTOD Başkanı Halit Ergül, turizm sektöründe talep unsurunun dış etkenlere karşı oldukça duyarlı ve kırılgan bir karakteristiği olduğunun altını çizerek, en küçük bir faktörün bile talep üzerinde olumsuz etki yaratabildiğinden söz etti ve bu konuda herkesin gereken duyarlığı sergilemesini istedi. Ziyarette ayrıca, Bolu'nun lokasyonu açısından avantaj ve dezavantajları, alternatif ulaşım seçenekleri karşısındaki durumu gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.