Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi: Türk milleti, asırlar boyu bağımsız yaşamış, bağımsızlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz ifadesinde de hayat bulduğu gibi, temel karakteri olarak benimsemiştir. Varlığına, birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelen her saldırıyı ortadan kaldırmayı bilmiştir. Türk milletinin yurdu ve bağımsızlığına olan sonsuz bağlılığının en önemli göstergelerinden birisi 18 Mart Çanakkale Zaferi'dir. Nesiller, asırlar boyu anlatılacak bir kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin zor şartlar altında dahi fedakârlığını, sarsılmaz azmini ve kararlılığını, birlik ve beraberliğini bütün dünyaya gösteren, örnek alınan tarihi bir emsal teşkil etmektedir.
Bu destanın yazılmasını sağlayan milli ruh ve bilinç, bizlere bırakılan en önemli manevi mirastır. Yarınların modern, güçlü ve söz sahibi Türkiye'sine giden süreçte, en önemli desteğimiz ve dayanağımız, bu mirası yarınlara taşıma hususunda sergileyeceğimiz kararlılığımız olacaktır. Günümüz medeniyetler coğrafyasında, her koşulda başı her zaman dik, onurlu ve güçlü bir Türkiye, 99 yıl önce vatanı için toprağa düşen şehit Mehmetçiklerimize karşı en önemli borcumuzdur. Bu vesileyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu büyük destanın kahramanlarını Bolu iş dünyası adına minnet ve şükranla anıyor; aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”