Bolu Kartalkaya'da sömestir tatili öncesi yağmaya başlayan kar turizm tesisi işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Türker Ateş, kar yağışının sömestr öncesi etkili olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Kartalkaya'ya kar yağışından dolayı büyük mutluluk duyduk. Turizmin her alanında hamle yapan, büyük adımlar atmaya hazır olan Bolumuzda Kış turizmi de önemli bir yere sahip ve mevsimsel koşullardan etkilenebiliyor. O yüzden kar yağışı iyi bir haber, işletmecilerimizin rezervasyonlarının dolmaya başlaması iyi haber” dedi.
Kartalkaya' ya lapa lapa kar yağarken, sömestr tatili için kayak merkezine gelenler kar kalınlığının 60 santime ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yaptı. Bolu kent merkezinde aralıklarla yağmur yağarken, yüksek kesimlere ise kar düştü. Kartalkaya'da hafta içi aralıklarla kar yağışı etkili olurken, bu sabah saatlerinden itibaren lapa lapa kar yağdı. Kartalkaya'da kar kalınlığı 60 santime ulaştı.
EN İYİ VİTRİNLERİMİZDEN BİRİDE KARTALKAYA
Kar yağışının işletmeler açısından çok önemli olduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, işletmelere iyi bir sezon dileklerinde bulundu. Ateş ayrıca Kartalkaya'nın Bolu turizmi açısından önemine dikkat çekti. Ateş şu değerlendirmeleri yaptı "Bolu'da turizm alanında ciddi adımlar atıyor ve çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Bütün bu gelişmeler Bolu'nun çok yakın gelecekte bütün doğal güzellikleriyle birlikte bir turizm cazibe merkezi haline dönüşeceğinin göstergesi. Deniz turizmi hariç bütün turizm alanlarının gerçekleştirilebildiği Bolumuzda Kış turizmi de geçmişten bu güne kadar çok önemli bir yere sahip. Turizm hizmetini satan alan Bolu'ya gelen misafirlerimizin bırakacağı artı değer diğer yan sektörlere iş yapan bir çok işletmecimizi ekonomik olarak çok yakından ilgilendiriyor. Mevsim normallerinde seyreden kar yağışının devam etmesi ve sömstr tatili öncesi kar yağışının başlamış olması bizleri işletmecilerimiz adına çok sevindirdi. Kartalkaya'da faaliyet gösteren işletmelerimiz Bolu'nun vizyonu açısından çok önemli bir yere sahipler bizim en iyi vitrinlerimizden biride Kartalkaya ve orada faaliyet gösteren işletmelerimiz. Bütün işletmelerimizin bu sezonu dolu dolu geçirmelerini temenni ediyorum.