Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 22 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ateş, söz konusu bölgede yapılacak turizm yatırımlarına beşinci bölge teşvikleri uygulanacağını söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ile ilgili Bakanlık nezdinde yürütülen çalışmaların uzun süreden beri titizlikle devam ettiğini ifade ederek, 51 bin 450 hektar yüzölçümlü söz konusu KTKGB alanının turizm yatırımları açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde gerçekleştirilen 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanlara KTKGB ile ilgili bilgi ve taleplerini aktardıklarını söyleyen Ateş, Başbakan Davutoğlu'nun konuya son derece olumlu yaklaşarak dosyaya ilişkin gerekli işlemlerin yapıldığını ve imzaların atıldığını kendilerine ifade ettiklerini bildirdi.

Bolu Köroğlu Dağı Turizm Alanı'nın Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilanına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 22 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte turizm yatırımcıları açısından son derece önemli bir fırsatın da kapısının aralanmış olduğunu kaydeden Ateş, Bolu'nun halihazırda ikinci yatırım teşvik bölgesinde yer aldığını ve yatırım teşvik düzenlemelerine göre KTKGB içinde gerçekleştirilecek olan turizm yatırımlarına beşinci bölge teşviklerinin uygulanacağını hatırlattı. Ateş, Bolu'nun turizmde önemli bir destinasyon haline gelebilmesi ve bir turizm kenti olabilmemiz için öncelikle yatak kapasitemizi asgari 20 binler düzeyine yükseltmemiz ve tesisleşmemizi hızlandırmamız gerekiyor. Bunun yolu da yatırımları artırmaktan geçiyor. KTKGB ilanı bu nedenle İlimiz için son derece önem arz eden bir husustu. İkinci yatırım teşvik bölgesinde yer alan Bolu'da yapılacak olan yatırımlara % 20 düzeyinde yatırıma katkı oranı uygulanıyorken KTKGB içindeki turizm yatırımlarında bu oran 2015 yılı sonuna kadar başlayan yatırımlar için % 40 olacak; ayrıca vergi indirimi % 55'ten % 70'e yükselirken, sigorta primi desteği de 3 yıl yerine 7 yıl olarak uygulanacak” dedi.

Başkan Türker Ateş, Bolu'nun gelecek vizyonu ve iktisadi gelişimi sürecinde en önemli sektörlerden birisi olan turizmde yatırımların, tesisleşmenin, gelirin ve istihdamın artmasına önemli katkılar yapma potansiyeli olan KTKGB ilanı ile ilgili olarak başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere, Bakanlar Kurulu üyelerine, süreçte görev yapan valilere, milletvekillerine, belediye başkanına, emeği ve katkısı olan herkese Bolu iş dünyası adına teşekkür etti. Haber Merkezi