TÜRKAV Bolu Şubesi, Bolu'da ilk etkinliğini yaptı. Bolu Öğretmenevinde düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısındaüyeler bir araya geldi. Kahvaltıya TÜRKAV Genel Başkan Vekili Musa Güler, MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, TÜRKAV Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram ve çok sayıda üye katıldı.
Kahvaltıda bir konuşma yapan Türkav Bolu Şube Başkanı Ehan Bayram, camia içerisinde hiçbir zaman ayrılığa, çekişmeye kırgınlığa ve kızgınlığa taraf olmayacaklarını dile getirdi.
Bayram yaptığı konuşmada, Aziz gönüldaşlarım; şu anda yaşamları boyunca her türlü sıkıntı ve çileleri, makam ve ikbal beklentilerini hiçe saymış, çetin mücadeleler içerisinden geçerken üzerindeki tüm tozu ve pası alınmış, bu zümrüdi topluluğun bir üyesi olmaktan gurur ve haz duyduğumu ifade etmek isterim. Bizler camia olarak; ‘ne olursan ol, yine gel!' diyen Mevlana'nın hoşgörüsünün, ‘derviş, gönülsüz gerek' engin gönüllülüğü ile Yunus'un mirasına, ‘bugünden sonra, sarayda ve divanda, mecliste ve meydanda Türkçe'den başka dil konuşulmayacaktır!' bilinci ile Karamanoğlu Mehmet Bey'in mirasına talip olarak yola çıktık.
Dahası idealleri için her türlü dünyalığa sırtını dönebilen kahramanların, vatanın en kara günlerinde ‘ geldikleri gibi giderler' kararlılığını gösteren Mustafa Kemallerin, müjdeli zaferin peşindeki savaşın en zor anlarında ‘ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u!' kararlılığını gösteren Fatihlerin, en ağır işkenceler altında ‘La ilahe illallah' kararlılığını gösteren Bilallerin ve ‘bir elime Ay'ı, bir elime Güneş'i koysanız, yine de davamdan vazgeçmem' kararlılığını gösteren Kutlu Efendimizin(SAV) mirasına talip olarak yola çıktık.
Türkav olarak yaşadığımız çağdaki olaylara Türkçe bakabilen, bu bilgi ve kavram kirliliğinde değerlendirme ve çözümlemelerini Türkçe yapabilen ve kendini her koşul ve ortamda Türkçe ifade edebilen kamu çalışanlarının, kamuoyunda gür sesi olabilmek adına huzurunuzdayız. Bu bilinç ve hassasiyete sahip kamu çalışanlarının yardımlaşma ve kalkınması için çaba harcayacağız. Buradan değerli basın mensuplarımız aracılığıyla şu an burada bulunamayan fakat çağın her türlü karmaşasına karşı milli hassasiyetlerini koruyan, değerli kamu çalışanlarımıza seslenmek istiyorum; Biliniz ki sizler yanımızda oldukça bizim sesimiz her platformda daha gür çıkacaktır. Birliğimiz gücümüzü artıracak ve kötü niyetlerin karşısında aşılmaz bir set olacaktır. Dolayısıyla çalışmalarımızda sizleri de aramızda görmeyi samimiyetle arzulamaktayız. Değerli Üyelerimiz, Çok Kıymetli Türkav Dostları; TÜRKAV Bolu Şubesi olarak, bugün camiamızın birliği ve beraberliği adına ilk etkinliğimizle huzurlarımızdayız.Bundan sonrada Allah kısmet ederse bu doğrultudaki faaliyetlerimizi, gayret ve çabalarımızı sürdürmek azminde ve niyetindeyiz.İnşallah önümüzdeki dönemlerde yeni sosyal kültürel, eğitsel ve sanatsal alanlardaki faaliyetlerimizle karşınızda olmayı ümit ediyor ve planlıyoruz.Takdir edersiniz ki bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmemiz için sizlerin desteği olmazsa olmazımızdır.Diğer tüm değerli kuruluşlarımız gibi TÜRKAV da camiamızın ortak değeri olan bir kuruluşumuzdur.Her gönüldeşimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vakfımızın varlığını geliştirerek sürdürebilmesi için gerekli duyarlılığı ve desteği göstereceğine gönülden inanıyorum. Ayrıca buradan Bolu kamuoyuna da şunu ifade etmek istiyorum; Şehrimizde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak, güzel Bolumuz'un kalkınması, gelişmesi ve güzelleşmesi adına sosyal kültürel, eğitim , sanatsal alanlarda projeler üreterek ya da varsa üretilmiş her türlü projeye elimizden gelen desteği sağlayarak katkı sunmayı amaçlamaktayız. Değerli Gönüldaşlarım; Türkav olarak varlığımızı sürdürdüğümüz sürece, şartlar ne olursa olsun, ideallerimizden yana tavrımız son derece net ve berrak olmaya devam edecektir.Bu noktada asla taviz vermeyeceğiz, yalpalamayacağız. Şunu da if