Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali için ilimize gelen Türk Sineması'nın büyük yıldızı Türkan Şoray, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile festival ateşini yaktıktan sonra sevenleri ile birlikte bir söyleşi gerçekleştirdi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye ünlü sanatçının yüzlerce hayranı akın etti.

Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'nin bu yılki onur konuğu Türk Sineması'nın büyük yıldızı Türkan Şoray oldu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birlikte festival ateşini yakan Türkan Şoray daha sonra Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde sevenleri ile bir araya geldi.

“BAŞKANIMIZIN SAYESİNDE BOLU'DA ÇOK GÜZEL BİR KAYNAŞMA YAŞANIYOR”

Yüzlerce hayranının Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne akın ettiği söyleşide konuşan Şoray, Bolu'da böylesine anlamlı ve özel bir festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; Köroğlu çocukluğumuzdan beri hafızalarımızdadır. Kahramanlıklarıyla belleklerimizde yer etmiş milli kahramanlarımızdan biridir. Bolu'da bunu simgeleyen bir festivalin ilk meşalesinin ışığını yakmak da beni gururlandırdı. Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'a da çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın sayesinde Türki Cumhuriyetlerin temsilcileri de burada. Bolu'da son derece güzel bir kaynaşma yaşanıyor” diye konuştu.

“TÜRKAN HANIM HERKESİN ÖRNEK ALDIĞI BÜYÜK BİR SANATÇIDIR”

Söyleşide sahnede Türkan Şoray ile birlikte oturan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasına şu ifadelere yer verdi: Türkan Hanım Türkiye'de herkesin kabul ettiği, sevdiği, saygı duyduğu, örnek aldığı büyük bir sanatçıdır. Büyüğümüz. Onun çizgisine yanaşabilmeleri bile başarıdır. Çünkü ona yaklaşmak ve onu geçmek şu an mümkün gözükmüyor. Bize şeref verdiler. Bizi kırmayarak geldikleri için kendilerine minnettarız. İnşallah Allah uzun ömür versin ve o uzun ömürde yeniden çekmeyi düşündüğümüz Köroğlu filminde Nigar'ı oynamak ona nasip olsun” diye konuştu.