Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Türk sinemasında Köroğlu'na hayat veren isimleri Bolu'da ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, Bu yılda ‘Köroğlu Dağlar Kralı' filminin başrol oyuncuları Türkan Şoray ve Fikret Hakan'ı davet ettik. Türkan Şoray davetimizi kabul etti. Ancak davetimizi önce kabul eden Fikret Hakan, daha sonra ‘siyasi tercihleri' nedeniyle Köroğlu Festivali'ne katılamayacağını bildirmesi bizi üzdü. Ünlü oyuncuya sitemimiz var” şeklinde konuştu.

Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Köroğlu Festivali Yürütme Kurulu üyesi Emine Davarcıoğlu, festival hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. 26-28 Eylül tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenecek II. Uluslararası Köroğlu Festivali'nin bu yılda büyük bir coşkuyla kutlanacağını belirten Davarcıoğlu, Bolu bu yılda Köroğlu ruhuyla dolup taşacak” dedi.

Köroğlu siyaset üstü bir değerdir

Bolu Belediyesi ve Köroğlu Festivali Yürütme Kurulu olarak Köroğlu efsanesini beyaz perdeye taşıyarak ölümsüzleştiren Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerini Bolu'da ağırlamayı hedeflediklerini belirten Davarcıoğlu, Bu yılda ‘Köroğlu Dağlar Kralı' filminin başrol oyuncuları Türkan Şoray ve Fikret Hakan'ı davet ettik. Türkan Şoray davetimizi kabul etti. Ancak davetimizi önce kabul eden Fikret Hakan, daha sonra ‘siyasi tercihleri' nedeniyle Köroğlu Festivali'ne katılamayacağını bildirmesi bizi üzdü. Ünlü oyuncuya sitemimiz var” şeklinde konuştu.

Ünlü oyuncu Fikret Hakan'ın ‘siyasi tercih' nedeniyle katılmaktan vazgeçmesini üzüntüyle karşıladıklarını kaydeden Davarcıoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle: ”Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında halk kahramanı Köroğlu ile ilgili filmlerde rol almış yıldızlarımızı festivale davet etmeyi gelenek haline getirdik. Geçen yıl I. Uluslararası Köroğlu Festivaline, yine Yeşilçam'da Köroğlu'na hayat veren Cüneyt Arkın ve Fatma Girik katılmıştı. Bu yıl da 1963 yılında çekilen ‘Köroğlu Dağlar Kralı' filminin başrol oyuncuları Türkan Şoray ve Fikret Hakan'ı davet ettik. Türkan Şoray Türk sinemamızın sultanıdır. Mütevazı kişiliği, sanatçı ruhuyla kalbimizde yer etmiştir. Türkan Şoray davetimize katılmaktan onur duyacağını söyledi. Köroğlu Dağlar Kralı filminde Türkan Şoray'la başrolü paylaşan Fikret Hakan'a da aynı daveti yaptık. Önce festival davetimizi kabul eden Fikret Hakan'ın daha sonra siyasi görüşlerini ileterek katılmayı tercih etmeyeceğini belirtmesi bizi üzdü. Kendisinin görüşlerine saygı duyuyoruz ancak Köroğlu gibi uluslararası bir halk kahraman adına bir festival düzenlediğimiz, gelecek kuşaklara Köroğlu'nun simgeleştirdiği değerleri taşıma hedefimiz düşünüldüğünde bu yaklaşımı doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Çünkü Köroğlu bizim için ortak değerdir ve siyaset üstüdür!

Sinemamızın Sultanı Türkan Şoray ev sahipliğimizde festivalimize ve Bolumuza renk katacak. Kendisine göstermiş olduğu samimi ve içten yaklaşımı için sizlerin aracılığıyla şimdiden teşekkürü borç bilirim.”

Köroğlu Festivali'ne yoğun katılım

Köroğlu Festivali'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin renkli görüntülere sahne olacağına dikkat çeken Emine Davarcıoğlu, Türk Cumhuriyetlerinden gelen dans ve müzik toplulukları, okçuluk ve at gösterileri, kültür ve sanat etkinlikleriyle hem Boluluların hem de başta Ankara ve İstanbul'dan gelecek misafirlerin unutulmaz anlar yaşayacağını söyledi. Davarcıoğlu, Bolu'da ve Bolu dışında yaşayan tüm Boluluları, Uluslararası Köroğlu Festivali'ne sahip çıkmaya davet etti.