AB Bakanı Bağış'ın himayesinde "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesinin dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri Karabük'te yapılacak.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayesinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesinin dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri 6–7 Mart 2013 tarihlerinde Karabük'te yapılacak.
AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen seminer, Karabük, Amasya, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açık.
Karabük seminerine katılım için, belirtilen illerden başvuruların alınmasına 11 Şubat 2013 tarihinde başlanacağı belirtilen açıklamada, başvurularının alınması için son tarihin 22 Şubat 2013 Cuma günü olduğu bildirildi.
Seminere katılım için başvuruların internet üzerinden alınmakta olduğu ifade edilen açıklamada, projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine http: //www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Proje kapsamında daha önce düzenlenen seminerlere katılanların başvurularının, sınırlı kontenjan ve seminerlere katılma fırsatı bulamayan medya mensuplarına öncelik verilmesi amacıyla değerlendirmeye alınamayacağı bildirilen açıklamada, Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi ile yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olmasının amaçlandığı belirtildi.
Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geldiğine dikkat çekilen açıklamada, seminerlerde katılımcılara Türkiye'nin AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapıldığı kaydedildi.
Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunulduğu belirtilen açıklamada, bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberleri'nin katılımcılara dağıtıldığı ifade edildi.
Açıklamada, "Yerel medya temsilcilerimizin bu seminerlerden azami fayda sağlamasını ümit ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" denildi.