Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Türk Tarihi'nde İz Bırakan Bolulular Çalıştayı' başlıyor. 8 tanesi yurt dışından olmak üzere toplam 32 bilim adamının katılacağı Çalıştay, 21 Ağustos 2015 Cuma günü Saat: 09.30'da Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde başlayacak.

Türk Tarihinde İz Bırakan Bolulular, Bolu'da gerçekleştirilecek olan çalıştay ile gün yüzüne çıkarılarak hatırlanacak. Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Türk Tarihi'nde İz Bırakan Bolulular Çalıştayı' 21 Ağustos 2015 Cuma günü Saat: 09.30'da Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde başlayacak. 8 tanesi yurt dışından olmak üzere toplam 32 bilim adamının konuşmacı olarak katılacağı çalıştay 2 gün sürecek. İlk gün Ümmi Kemal Hazretleri, Davut Halveti, İshak Bin Murad, Aşık Dertli, Bolulu Himmet, Bolevi Şeyhülislam gibi Bolu'daki tarihi şahsiyetler ve ön plana çıkan ünlüler dile alınacak. Çalıştayda ikinci gün ise Köroğlu ile ilgili oturumlar gerçekleştirilecek.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde 20 Ağustos 2015 Cuma günü Saat: 09.30'da başlayacak olan çalıştaya tüm halkımız davetlidir. Haber Merkezi