Türk Ocakları Bolu Şubesi tarafından organize edilen iftara yüzlerce kişi katıldı. Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp, Ocak tarafından verilen iftarda yaptığı konuşmada Türkiye tarihinde ciddi ama aynı zamanda iyi hazırlanılmayan yeni bir döneme girdiğini belirterek Kendi ülkesinde bayrağına sahip çıkamayan, ana karayolunu hendek kazarak kapatan militanları günlerce engelleyemeyen bir devlet olamaz” dedi.
Türk Ocağı Bolu Şubesi Atatürk Orman Parkı'nda bulunan Köroğlu Sofrası'nda verdiği iftar davetinde 500 kişiyi bir araya getirdi. Ocak üyelerinin aileleri ile birlikte geldiği iftara CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve yönetimden üyeler de katıldı.
İftar sonrası bir konuşma yapan Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp, siyasi gündemi değerlendirdi.
“İSLAM DİNİ TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPMAZ”
Üsküp, Suriye ve Irak'ta, iddialı tavırlarına rağmen uçağını düşürenleri cezalandırmayan, konsolosluğunun işgal edilip özel harekâtçılarının derdest dilmesine tedbir alamayan;
Misak-ı Millî içinde yer alan Musul'un IŞİD'e, Kerkük'ün tek kurşun atmadan Barzani'nin eline geçmesine göz yummaktan başka elinden bir şey gelmeyen; Suriye ve Irak'taki Türkmenler başta olmak üzere savunmasız insanlarını koruyamayan bir devletin yükselen güç olduğu iddiasını kimse ciddiye almaz. Müslümanlar arasındaki mezhep ayrılıklarını derinleştiren söylem ve gemlerin, bölge kaynaklarına göz diken "Neo Haçlılar" dışında kimseye yararı olmaz. İslam dinini terör kelimesiyle bir araya getirenlerle ne amaçla olursa olsun işbirliği yapmayı kimse mazur gösteremez” dedi.
“BİRLEŞTİRİCİ BİR DİLE İHTİYAÇ VAR”
Esküp, O halde; bir an önce bu hataları telafi etmek, Türkiye'nin itibarını sarsan vırları terk etmek, Türk milletinin bütünlüğünü güçlendirmeyi, Türk dünyasında işbirliğini geliştirmeyi ve İslam âleminde barışın tesisini esas alan birleştirici bir strateji ortaya koymak gerekiyor. Hukuk devletini ve demokrasiyi yeniden inşa edecek, etnik ve mezhebi fitneyi ortadan kaldıracak birleştirici bir dile ihtiyaç var. Bunu, siyasetçisi ve aydınıyla ancak Türklük şuuruna ve İslam ahlâkına sahip milliyetçi bir kadro yapabilir. Bugün, o kadronun ortaya çıkma, millet için her türlü fedakârlık ve feragati gösterme zamanıdır. Bugün Türk milliyetçilerinin Türkiye'nin, Türk dünyasının ve İslam aleminin meselelerine sahip çıkma zamanıdır. Türk milleti büyük millettir, bu badireler er geç atlatılacak, su yatağını bulacaktır; ancak vaktinde görevini ifa etmeyenler tarih ve millet huzurunda sorumlu olacaktır. Rabbim bu vatan topraklarında ezelden-ebede bizleri huzur ve güven içinde yaşatmak için gözünü kırpmadan şahadet şerbeti içen vatan evlatlarını, gazileri, bu ülke için, bu ülkenin insanları için hizmet vermiş ve verecek olanları, davetimize icabet eden sizleri, eş dost ve akrabalarınızı, kısaca, Türk-İslam âlemini ramazanın rahmet, mağfiret ve bereketinden mahrum etmesin. Rabbim hepinize iki cihan saadeti nasip etsin” ifadelerini kullandı.
CHP'Lİ ÖZCAN TÜRK OCAĞI ÜYESİ OLDU
Üsküp'ün konuşmasının ardından Türk Ocağı'nın yeni üyelerine rozetleri takdim edildi. Rozet töreninde sahneye davet edilen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da Türk Ocakları'nın fahri üyesi oldu. Özcan'a rozetini Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp taktı.