Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal Akit TV tarafından 10 Kasım'da Atatürk'e karşı bulunulan saygısız tutumun, Türk Milletine karşı yapılmış olduğunu söyledi. Türk Ocakları Bolu Şubesi tarafından Akit TV'nin 10 Kasım'da Atatürk'e karşı bulunduğu saygısız ve çirkin tutumunun kınandığı belirtildi.

10 Kasım'da Akit TV'nin kullandığı Zulüm 1938'de son buldu” alt yazılı haber; Akit TV muhabirinin Sarıyer'de, Anıtkabir'in Kâbe ile bir tutulduğu yönünde yapmaya çalıştığı ropörtaj ve haber bülteni sunucusunun bülteni açarken Rahmetle anamıyoruz seni paşam” sözleri ile Türk Milletinin en büyük değerine saldırıda bulunulduğunu söyleyen Zenginbal Akit TV'yi şiddetle ve esefle kınadıklarını belirtti.

10 Kasım'da Türk Milleti'nin tek yürek olduğu ve Atası'nı andığı günde yapılan bu saldırının hesabının yasal yollarla sorulacağını kaydeden Zenginbal, bu saldırıların Türk Milletini daha da fazla kenetleyeceğini belirtti. Zenginbal, Türk Milletinin her bir ferdi bugün Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına bulunulan bu çirkin ve saygısız saldırı ile derinden sarsılmıştır. Unutulmamalıdır ki bugün bu semalarda ezanlar okunabiliyor, ibadetlerimiz özgürce yapılabiliyorsa bu Atatürk sayesindedir. Bugün bu çirkin saldırıyı yapanlar da bu özgürlüklere Atatürk sayesinde kavuşmuştur. Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran ve bayrağımızın göklerde şanla dalgalanmasını sağlayan Büyük Liderimize karşı yapılan bu davranış nankörlükten ve acizlikten başka hiçbir şey değildir. AKİT TV'nin bu saygısızlığını çirkince buluyor esef ve şiddetle kınıyoruz. Atatürk demek Türk Milleti demektir. Bu saldırı Türk milletine yapılmıştır. Cumhuriyet savcılarının ve hukukun gereğini yapacağına inancımız tamdır” diye konuştu. Haber Merkezi