Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen MYO Aşçılık Programı öğretim elemanları, Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa kasabasındaki kadınlara Türk mutfağı kursu verdiler. Mamuşa'da düzenlenen uluslararası bir festival kapsamında verilen aşçılık kursunda 35 kursiyere, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ve incelikleri anlatıldı.

Festivale; Kosova Milletvekili Margarita Kadriu, NATO Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanı ve NATO Güney Kosova Komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu ile aralarında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da olduğu Belediye Başkanları, Rektörler, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri gibi Türk dünyasından pek çok önemli isim katıldı.


Festivalde Üniversitemizi temsil eden Mengen MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Berker Çiftçi, Ali Kemal Kemer ve Fuat Bayram da, Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen aşçılık kursunda Mamuşa Türklerine, Dünyaca ünlü Türk mutfağı hakkında bilgiler verdiler. Festival kapsamında ilk kez düzenlenen ve 2 gün süren kursa Mamuşalı kadınların ilgisi büyük oldu. Festivalin sonunda aralarında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da bulunduğu bazı isimlere Türk Dünyası Hizmet Ödülleri verildi. Haber Merkezi