Soma'da yaşanan facia sonrası duydukları acıyı paylaşan Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri Acımız çok büyüktür. Türk-iş topluluğu 1 hafta süreyle ülke çapında tüm işyerlerinde yas ilan etmiştir. Türk-iş üyeleri 1 hafta boyunca ülke çapında her gün 3 dakika işbaşında işi durduracak ve maden şehitlerimiz için saygı duruşu yapılacaktır” açıklamasında bulundu.
Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şunları ifade etti; Manisa Soma'daki maden ocağında yaşanan trafo patlaması sonucunda, Konfederasyonumuza bağlı Türkiye Maden-İş Sendikası üyesi işçilerimizin şehit olması, TÜRK-İŞ topluluğunda büyük bir acıya neden olmuştur.
İş cinayetinin meydana geldiği ilk saatlerde, Genel Başkanımız Ergün Atalay ve Genel Eğitim Sekreterimiz, olay yerine hareket etmişler ve kurtarma çalışmalarına nezaret etmişlerdir. Genel Mali Sekreterimiz Ramazan Ağar da olay yerine varmak üzeredir.
Gece geç saatlerde toplanan TÜRK İŞ Yönetim Kurulu, yaşanan bu iş cinayetine tepki olarak, TÜRK-İŞ topluluğunda 1 hafta süreyle yas ilan etmiş, ülkemizin her yerindeki teşkilatını harekete geçirme ve olayı geniş bir biçimde protesto etme kararı almıştır. Bu amaçla, örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde, bugün(dün) vardiya değişimlerinde TÜRK-İŞ topluluğu üyeleri şehit olan madenci arkadaşlarımız için saygı duruşunda bulunacaklardır.
Bugünden (15 Mayıs 2014 Perşembe günü) geçerli olmak üzere, tüm üyelerimiz, çalıştıkları işyerlerinde, bir hafta süreyle her gün 3 dakika işbaşında işi durdurarak saygı duruşunda bulunacak, ülkemizdeki taşeronlaşma, sendikasızlaştırma ve iş cinayetleri protesto edilecektir.
Son yıllarda yaşadığımız iş cinayetlerine ne yazık ki bir yenisi daha eklenmiş ve şu an itibariyle 201 arkadaşımız şehit olmuştur. 1992 yılında Zonguldak Kozlu'da meydana gelen ve 270 arkadaşımızın şehit olduğu maden faciasından sonra yaşanan bu olay, 1999'da yaşanan deprem felaketinden sonra ülkemizin karşı karşıya geldiği en acı olaylardan bindir.
Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak yer alacaktır Bu facia, ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır. Karlarına kar katmaktan başka amaçları olmayan, bunun için insanların hayatlarıyla oynayanlar, bu ülkede köle düzenini hakim kılmak isteyenler, doymak bilmeyen açlıklarıyla, emekçilerin canlarını hiçe sayanlar hesap vermelidir TÜRK-İŞ, bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezalan alana kadar konunun takipçisi olacak, bu faciaya sessiz kalmayacaktır.
TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, ülkemiz tarihinin bu en büyük felaketlerinden biri olan bu iş cinayetinde şehit olan madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilemektedir.”