Türk Metal Sendikası Bolu, Sakarya ve Gölcük Şubeleri Hendek AKPA ALÜMİNYUM iş yerinde Türk Metal Sendikasına üye olan personelle bir araya geldi.
Bolu, Sakarya ve Gölcük Şubesi Türk Metal Sendikası üyeleri AKPA ALÜMİNYUM çalışanları için meydanlara inerken, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel YÜCEL'de bu eylemde yer aldı. Yücel AKPA ALÜMİNYUM fabrikası önünde üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparken, işverenin demokrasi konusunda ne kadar çifte standartlı olduğunu vurguladı.
Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel YÜCEL, ”Türkiye'de demokrasi açısından büyük çelişkiler yaşanıyor. Bir tarafta bazı çevreler, demokratikleşmenin Türkiye için hayati önem taşıdığını söylerken öte yandan da demokrasinin en birinci kriteri olan örgütlenme özgürlüğüne saldırılar her geçen gün devam etmektedir. Bazı iş ve sermaye çevreleri tarafından demokrasiyi sadece bir araç olarak gören bu yaklaşım , özellikle sendikalaşma süreçlerinde kendini çok daha net bir şekilde göstermektedir.
Bu çevreler, kamuoyuna dönük toplantı ve açıklamalarda , ısrarla demokratikleşmeye vurgu yaparken, kendi iç pratiklerinde nedense demokratikleşmeye hayat hakkı tanımamaktadırlar.
Bu konuda somut örnek arayanlar, Hendek'te AKPA ALÜMİNYUM işyerinde ki gelişmelere dikkatle bakmadırlar. AKPA işyerinde çalışan arkadaşlarımız , kendi hür ve iradeleriyle Türk Metal'de sendikalaşmış ve bunun sonucu sendikamız 30 Temmuz 2012 tarihinde yetki tespiti için talepte bulunmuştur. Ancak işveren, bu tespite itiraz ettiği için, AKPA'da çalışan arkadaşlarımız adına başlatacağımız hak mücadelesi zorunlu olarak gecikmeye uğramıştır. Yine bu süre içinde, Türk Metal Sendikası'nda örgütlenen AKPA işçileri , işverenin baskısına boyun eğmeyen bazı arkadaşlarımız işten çıkarılmıştır. Büyün bunlar, işverenin demokrasi konusunda ne kadar çifte standartlı olduğunu göstermektedir. Ancak Türk Metal Sendikası , bu konudaki haksızlıklara asla boyun eğmeyecek ve AKPA işyerine kendi huyuna suyunu uygun bir şekilde sendika getirmek isteyenlerin, AKPA çalışanlarının alınteri ve göz nurunu gasp etmesine izin vermeyecektir. Türk Metal Sendikası , AKPA çalışanının sendikasıdır. Türk Metal'in sendikalaşma çalışmalarının başladığı süreçten bugüne kadar ister işten çıkarılmış olsun, ister işe devam ediyor olsun, tüm AKPA çalışanlarının mağduriyetini önlemek bizim birinci görevimizdir. Türk Metal ,Akpa çalışanları neredeyse orada olacak ve Akpa çalışanlarını hakkına kavuşturacaktır” dedi.