Türk Kızılayı paylaşmanın ve dayanışmanın arttığı Ramazan Ayında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, Şu ana kadar 125 koli yardım topladık. Aynı zamanda nakdi bağışları kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türk Kızılayı'nın Ramazan ayında ki yardım kampanyaları hakkında açıklama yapan İka, Türk Kızılayı Bolu Şubesi olarak 3 ayrı noktada şu anda gıda kolisi topladıklarını ve İzzet Baysal Caddesinde Irak'taki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.
Alışveriş merkezleri ve İzzet Baysal Caddesinde üzerinde yardım çadırları olduğunun altını çizen İka, Alışveriş merkezlerinde insanlarımız yardım kolisi bağışı yapıyor. Biz de onları ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz. Bayrama kadar ulaştırmak zorundayız. Fitre ve zekat niyetinde veriliyor bu yardımlar” dedi.
Şu ana kadar 125 koli yardım topladıklarını ifade eden İka, Yardım çadırında koli yok, orada nakdi bağışları kabul ediyoruz” dedi ve devam etti;
“Kolilerin içinde kuru gıda, pirinç, mercimek, yağ, tuz, zeytinden gibi 20 çeşit malzeme var. İnsanlar bize geliyorlar dilekçe veriyorlar. Muhtardan fakirlik kağıdı alıyorlar başvuruyorlar.Biz de bu başvuruları değerlendiriyoruz. Bazen yerine giderek aileleri ziyaret ediyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi mi diye komşularına soruyoruz muhtara soruyoruz evini kontrol ediyoruz. Şu anda bize başvuran ve değerlendirmeye aldığımız 60 aile var. Onun dışında mahalle ve köy muhtarları da bize liste gönderiyor. Çevresinde yardıma muhtaç insanları tespit ediyorlar. Biz de bu yardımları onlara ulaştırıyoruz. Geçen Ramazan ayında 700 adet gıda kolisi dağıttık. Bu sene de bu sayıyı aşmayı planlıyoruz.Şu anda daha ramazan ayının başındayız. İnsanlar özellikle ayın ortasından sonra yardımlara ağırlık veriyorlar.”