Türk Kızılayı Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri ve Şube profesyonelleriyle birlikte Çanakkale'de 57. Alay Vefa Yürüyüşü' ne katıldı.

Türk Kızılayı Bolu Şubesi, Çanakkale Savaşlarını Anma ve Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü”ne katılım sağladı. Yapılan etkinlikte, Türk Kızılayı Genel Merkezinin destekleriyle Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi tarafından Gelibolu – Kocadere mevkiinde kurulan 6 adet 90m2 çadır, 6 adet 36m2 çadır ve 3 yemek dağıtım çadırı ile 1000 kişinin barınması sağlandı.

24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde alana giriş yapıldı, hastane şehitliğine yürüyüş yapıldı ve katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. 57. Alay Vefa Yürüyüşü' nün ikinci günü sabahında, saat 03.00'da, öğrenci, izci grubu, sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 15.000 kişiye 57. Alay'ın içtiği kırık buğday çorbası, su ve ekmek ikram edilirken 25.000 adet maden suyu da katılımcılara dağıtıldı. Topluca kılınan sabah namazının ardından Conkbayırı Anıtı'na kadar yaklaşık 9 kilometrelik 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş ve Conkbayırı Anıtı'nda gerçekleşen törenin ardından kamp alanından şehitliklere doğru hareket edildi. Haber Merkezi