Türk Kızılay'ı Bolu'nun da içinde bulunduğu Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi, geçen yıl 5 bin 500 kişinin etkilendiği 55 olaya müdahale ederek, 53 bin malzeme dağıttı
Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi, geçen yıl 5 bin 500 kişinin etkilendiği 55 olaya müdahale ederek, 53 bin malzeme dağıttı. Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, doğal afetlerin Türkiye'nin gerçeği olduğunu, Türk milletinin afetlerle yaşamayı ve mücadele etmeyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.
Yılmaz, lojistik merkezindeki malzemelerin 50 bin afetzedenin ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğuna dikkati çekerek, Bugün hazırlıklarımız tamam ancak vatandaşlarımıza önerimiz, herkesin kendi hazırlığını yapmasıdır. Bizim hazırlığımız olası bir afette mağdur duruma düşecek insanlar için... Dolayısıyla bizim yaptığımız hazırlıklardan sevinmek ya da memnun kalmak, hiçbir şey ifade etmiyor. İnsanların mağdur olmamak için 'neler yapabiliriz' noktasından hareket ederek, güvenliklerini ve güvenli yaşam için neler yapabileceklerini araştırmaları gerekiyor” diye konuştu.
“2012 yılında bölgede doğal afetler fazla oldu”
Halkın olası afetler için hazır bulunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin afet riski taşıyan bir ülke olduğunu belirterek, sadece Kızılay ve hükümetin yaptığı hazırlığın yeterli gelmeyeceğini, tüm yurttaşların gerekli hazırlıkları yapması gerektiğini dile getirdi.
''İnşallah 2013 yılında hiç afet olmaz, bizim de hiç müdahalemiz olmaz'' diyen Yılmaz, Halkımız için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. 2012 yılında bölgede doğal afetler fazla oldu. Bölgemizde seller ve yangınlar meydana geldi. Akıllarda kalan Sinop ve Samsun illerinde yaşanan sel felaketleri. Bu afetlere müdahalede bulunduk. Yaklaşık 5 bin 500 kişinin etkilendiği 55 ayrı müdahalede bulunduk. Bunlarla ilgili değişik tipte 53 bin malzeme dağıttık, toplam tutarı 182 milyon liradır. Vatandaşlarımıza çare olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.