Geçirdiği sakatlıklar nedeniyle kariyerine ara veren 33 yaşındaki Milli Jimnastikçi Ümit Şamiloğlu, şampiyonalarda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak için spora geri döndü.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da iki yıl önce düzenlenen Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda antrenman sırasında sakatlanan Şamiloğlu, geçirdiği ameliyatın ardından jimnastiği bıraktı.
Eski milli jimnastikçi Suat Çelen'in Jimnastik Federasyonu Başkanlığına seçilmesiyle spora geri dönen Şamiloğlu, 17 Nisan'da Moskova'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na Murat Canbaş Jimnastik Salonu'nda günde çift antrenmanla hazırlanıyor.
Şamiloğlu, yaptığı açıklamada, 1990'da babasının isteğiyle jimnastiğe başladığını, 23 yıllık kariyerinin 20 yılını milli takımda geçirdiğini söyledi.
Son 4 yılda çok fazla sakatlandığını ifade eden Şamiloğlu, "2 kere ameliyat oldum ve son 3 yıl benim için kabus gibi geçti. 20 yıllık geçmişim var, burada olmamıza sebep de bu. Biraz da kabullenmek lazım çünkü yaptığınız iş spor. Bedeninizle yapıyorsunuz ve kazanmak ne kadar doğal ise kaybetmek de o kadar doğal" diye konuştu.
Şamiloğlu, aşil tendonunun kopması nedeniyle barfikse yönelmek zorunda kaldığını belirterek, yeni bir başlangıç yapmak istediğini vurguladı.
Her sporcunun kürsüye çıkmayı hedeflemesi gerektiğine dikkati çeken Şamiloğlu, şunları kaydetti:
"Barfikste şu an dünyada ilk 5 içindeyim. Bu pozisyondayken önümüzdeki yarışma benim için bir hedeftir. Yarışma ayrımı yapmadan, Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda hedefim kürsüde olmak. 2016'ya kadar yolum var. Bundan önce bir sakatlık olmazsa, her yarışma benim için bir hedeftir. Sakatlıklardan sonra bu şekilde konuşmaya başladım çünkü spor biraz da nasip işidir. Hangi pozisyonda olursanız olun her gün bedeninizle iş yapıyorsunuz.
O bedenin bir gün hasar alma durumu var. Sakatlanma riskiniz var. Hedefim, 2016'ya kadar bütün yarışmalarda kürsüde olmak."
Jimnastik Federasyonu Başkanı Çelen
Jimnastik Federasyonu Başkanı Çelen ise Şamiloğlu'nun iyi bir jimnastikçi olduğunu, sakatlıklar ve bazı nedenlerle sporu bıraktığını anlattı.
Şamiloğlu'nun Almanya'da yapılan Dünya Kupası'nda 4'üncü olduğunu dile getiren Çelen, "En yüksek puanla 2. olarak finallere kaldı. Daha sonra Katar'da yapılan Dünya Kupası'nda da 1. yedek olarak finallere en yüksek puanla katıldı. Ümit'ten beklentimiz çok fazla. Onun serisini yapan dünyada 3-4 sporcu var. Onlar da Ümit'i takip ediyor, biz de onları takip ediyoruz" şeklinde konuştu.
Şamiloğlu'nun çok yetenekli ve başarılı olduğunu vurgulayan Çelen, "Alacağı madalyalarla kendisinden sonra gelecek sporculara rol model olur. Moskova'da Avrupa Şampiyonası var. Ümit, Moskova'da güzel başarılarla gelir ama hedefimiz Akdeniz Oyunları. Akdeniz Oyunları'nda sadece Ümit ile değil, birkaç sporcumuzdan daha güzel hedefler bekliyoruz" ifadesini kullandı.