Bolu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali birbirinden güzel etkinliklerle devam etti. Türk dünyasından ezgiler ve dans gösterileri ile Bolulular doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Festivalin ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu sahne aldı. Konserlere protokolün yanı sıra Türk dünyasından gelen konuklar ve Bolulular katıldı. Türkçe konuşan coğrafyanın geleneksel şarkılarını seslendiren, "Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu" Belediye önünde büyük sahnede eserlerini seslendirdi. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren topluluk, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Başkurdistan, Çuvaşistan, Hakasya, Saha-Yakutistan, Tıva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kerkük, Bosna-Hersek, Makedonya gibi Türk dünyası ülkelerden eserler seslendirdi. Türk dünyası müzik kültürünün gelişimine katkı sağlamış çağdaş bestekârların eserlerine de yer veren topluluğun söylediği eserler seyircilerden büyük alkış aldı.

Danslarıyla topluluk izleyenleri kendilerine hayran bıraktı

Türk Dünyası Müzik Topluluğunun ardından Ahmet Yasevi Üniversitesi ‘Yasevi Sanat Topluluğu' sahne aldı. Bolulu sanatseverler Yesevi Sanat Topluluğu'nun konseri ve gösterileri ile coştu. Yesevi Sanat Topluluğu programda Türk Dünyası'nın farklı coğrafyalarından geleneklerini bazen bir dansla bazen bir şarkıyla sahneye taşıdı. Özbek, Kırgız, Türkmen, Kırım-Tatar, Uygur ve Azerbaycan danslarıyla topluluk izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

“Ahmet Yasevi sayesinde Anadolu Türklerin elinde”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasında tasavvufi Türk halk şiirinin öncüsü olan Ahmet Yasevi'den övgüyle bahsetti; Başkan Yılmaz, Herkes Hoca Ahmet Yasevi'yi din adamı olarak bilir. Yetiştirdiği öğrencileri batıya göndermiş büyük bir siyasetçidir aynı zamanda. Şu an eğer Anadolu Türklerin elinde ise hep onun girişimleri sayesindedir. Türk dünyasının en büyük din adamlarından biridir. Aynı zaman da Ahmet Yasevi'yi en büyük siyasi deha olarak görüyorum. Onun üniversitesinde okuyan bu öğrencilerimizi kutluyorum. İnşallah her biri Ahmet Yasevi'nin yollundan giden insanlar olur. Ülkemiz türkü dünyasıyla beraber geleceğe o zaman umutla bakar” diye konuştu.