Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konserleri kapsamında Bolu'ya gelen Pavlodar Senfoni Orkestrası, ünlü bestecilerinin eserleri seslendirdi.

Orkestra tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde verilen ve Bolat Rahimjanov'un şefliğini üstlendiği konserde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserleri seslendirildi.

Konsere, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve davetliler katıldı. Konser sonunda Zahteroğulları ve Yılmaz, Şef Rahimjanov ve diğer sanatçılara çeşitli hediyeler takdim etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada, Bolu'nun son zamanlarda yaptığı faaliyetlerle kendisi gösterdiğini söyledi.

Türk dünyası ile kucaklaşmak için uğraştıklarını belirten Yılmaz, "Bununla ilgili olarak Uluslararası Köroğlu Festivalleri düzenliyoruz. Bolu'dan bir heyetle önümüzdeki hafta Kazakistan'a gideceğiz. Türk Dünyası ile Türkiye arasındaki köprüyü bundan sonra Bolu oluşturacak. Bunun da iki sebebi var. Bir tanesi Köroğlu diğeri de Nevruz. Bu vesileyle Türk Dünyası ile Bolu'nun kucaklaşması gerek" diye konuştu.

AA