Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vatandaşlarımızı, heyecanımıza ve şenliğimize ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılacağı festival, Bolu ve Köroğlu'nun tüm dünyaya tanıtımını amaçlıyor. 26 Eylül Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek olan Marka Şehir Bolu ve İkinci Uluslararası Köroğlu Festivali, bir çok etkinlik, sempozyum ve konsere ev sahipliği yapacak.

Bolu'da tüm Türk dünyasını buluşturacak dev bir festival başlıyor. 26 Eylül Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek olan Marka Şehir Bolu ve İkinci Uluslararası Köroğlu Festivali, Bolu'nun ve Köroğlu'nun tüm dünyaya tanıtımı için bir çok etkinlik, sempozyum ve konsere ev sahipliği yapacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılacağı festivale Türk Cumhuriyetleri'nden 500 kişinin katılımı bekleniyor.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Tüm vatandaşlarımızı, heyecanımıza ve şenliğimize ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Festivalin hem Bolu'nun hem Türkiye'nin hem de Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu'nun tüm dünyaya tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: Bu festivalde, Türk dünyası olarak, ortak kahramanımız, Köroğlu'nun ismi altında sevgiye ve güç birliğine tanıklık edeceğiz. Türk dünyasının Robin Hood'u olan Köroğlu'nun temsil ettiği, adalet, yiğitlik ve cesaret değerleri bize bir kez daha yol gösterecek. Türk dünyası olarak Köroğlu'nun UNESCO Kültürel Miras Listesi'ne alınması için ortak hareket ediyoruz. Festivalin aynı zamanda Bolu'nun turizm konusunda tüm dünyada markalaşmasına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı, üç gün sürecek festivale davet ediyorum”

Renk renk Türk Dünyası…

Türk dünyasını Köroğlu simgesi etrafında birleştirmeyi hedefleyen Marka Şehir Bolu ve İkinci Uluslararası Köroğlu Festivali 26-28 Eylül 2014 tarihleri arasında Bolu'da yapılacak. Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katılacağı festival 26 Eylül Cuma günü öğlen açılış konuşmaları, festival ateşinin yakılması ve yürüyüş korteji ile start alacak.

Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Kazakistan'ın halk oyunları gösterisinin yer alacağı ilk gün çok önemli bir sergi açılışı yapılacak. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Bolu Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Renklerin Ahengi' isimli özel sergi, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde açılacak. TÜRKSOY koleksiyonunda yer alan 2000'i aşkın tablodan seçilmiş 19 ülke ve 40 sanatçının yer aldığı sergide, Türk dünyasının özgün temaları, renklerin ahengiyle bir araya gelecek.

Türkan Şoray, Köroğlu ve Türk sineması…

Türkan Şoray'ın katılacağı Köroğlu filmleri gösterimine ayrıca Köroğlu ve Türk Sineması söyleşisi eşlik edecek. Birinci gün Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi, İran Karadeli Göklen Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve yerel sanatçıların konserleri de yer alacak.

26 Eylül Cumartesi günü ise Nigar Çeşmesi'nin temeli törenle atılacak ve Liselerarası Köroğlu Konulu Kompozisyon Yarışması ile Üniversitelerarası Köroğlu Konulu Makale Yarışması'nda ödül kazananlar için tören düzenlenecek. İkinci gün ayrıca Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu ve Azerin konserlerini, İzzet Baysal Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ve Bolu Kaşık Ekibi gösterileri izleyecek.

Atlı gösteriler, festival pikniği, aşık atışmaları…

Festivalin son günü Köroğlu Yayınları Sergi açılışı ile başlayacak. Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü atlı gösterileri ve Türk Cumhuriyetleri'nden katılan ekiplerin halk oyunları gösterilerini izleyecek olan festival katılımcıları, festival pikniği ile kaynaşacak, Köroğlu Destanı anlatımları ve aşık karşılaşmaları ile coşacaklar. Yerel sanatçıların konserlerinin yer alacağı son gün, Türk dünyasının severek izlediği Gökhan Türkmen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Bayram Bilge Tokel, şarkılarıyla festivale renk katacak. Festival, 28 Eylül Pazar günü havai fişek gösterileriyle sona erecek.

Uluslararası sempozyum

Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenecek, uluslararası sempozyum ise festival boyunca devam edecek. İtalya, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran'dan akademisyen, fikir ve sanat insanlarının bir araya geleceği sempozyumda, Köroğlu kültürü, Bolu'nun turizm hedefi, şehircilik ve yatırım planları tartışılacak.