TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ve Orman Genel Müdürlüğü Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Başkanlığınca organize edilen Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama Teknikleri Kullanarak Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı Yapımında Kapasite Geliştirme“ projesi çerçevesinde Türkiye'deki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi almak, çalışmalarla ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Ülkemizde bulunan 5 kişilik Kırgızistan ve Özbekistan Ülkeleri üst düzey yöneticilerinden oluşan Türkî Cumhuriyetler Ormancılık Heyeti, Orman Genel Müdürlüğümüz Planlama Dairesi Orman Mühendisi Mustafa Ceyhan mihmandarlığında ve program sorumlusu Salih Ayaz eşliğinde Bolu Orman Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
Ziyarette Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin tarafından karşılanan Türkî Cumhuriyetler Heyetine ormancılık çalışmaları hakkında bilgi verildi. Karşılamanın ardından heyet ormancılık faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Bolu Fidanlığı ve İşletme Müdürlüğü üretim sahalarına hareket ederek buralardaki çalışmalar ile ormanları görme imkânı buldu. Heyete gezi boyunca Bölge Müdür Yardımcımız Özcan Ahmet Yılmaz eşlik etti. Orman Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yerinde görmek istediklerini, ormancılık faaliyetleri ile ilgili çalışmaları ülkelerindeki eğitim ve yapılanma çalışmalarında kullanacaklarını belirten Türkî Cumhuriyetler Heyeti, ziyaretin çok faydalı geçtiğini ifade ettiler.
Heyet Bolu eğitim gezisi sırasında ormanlar ve yapılan çalışmaları büyük ilgi ile takip ederken özellikle Abant Gölü Tabiat Parkı ile Bolu ormanlarının güzelliklerine hayran kaldılar.