Yüz ölçümünün yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan Bolu, Yedigöller, Abant ve Gölcük gibi doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözde merkezleri arasında yer alıyor.

Bolu, sonbaharda sarının, ilkbahardan sonra ise yeşilin farklı tonlarının renk cümbüşü oluşturduğu ormanları ve sık ağaçların arasındaki gölleriyle her mevsim ziyaretçilere adeta görsel bir şölen sunuyor. Tatilini doğada geçirmek isteyenler, il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan eşsiz güzellikteki Abant Tabiat Parkı'nda temiz havanın tadını çıkarıyorlar. Göl kenarında fayton, at ya da bisikletle gezebilen ziyaretçiler, Çepni Yaylası'nda yamaç paraşütüyle farklı heyecanlar da yaşayabiliyor. Yerli ve yabancı tatilcilerin gözde mekanları arasında bulunan Gölcük Tabiat Parkı da yürüyüş parkurları ve olta balıkçılığı yapılabilmesiyle ilgi görüyor.

Yedigöller Tabiat Parkı ise tatilcilerin özellikle hafta sonları vazgeçilmez merkezleri arasında yer alıyor. Burada kamp yapabilen ziyaretçiler, gökyüzünün ve çevresindeki ağaçların tonlarını yansıtan gölleri fotoğraflamanın keyfini yaşıyor. Bolu ormanları ve gölleri, fotoğraf tutkunlarının da en önemli uğrak yerleri arasında yer alıyor. AA