Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasına katılan İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, 34 ülkeden 2 bin 800 yarışmacının katıldığı yarışmadan ödüllerle döndü. Bu kapsamda öğrenciler için bir ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen ödül törenine Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken açılış konuşmasını Okul Müdürü İbrahim Kunuk yaptı. Daha sonra söz alan Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, öğrencileri bu önemli ve ciddi bir katılımın olduğu yarışmadan ödüllerle döndükleri için kutladı. "Bizleri gerçekten mutlu ettiniz" diyerek sözlerine devam eden Erbayram, öğrencilere ve öğretmenlerine başarılarının devamını diledi.

"OKULUMUZ MADALYA SAYISINI HER GEÇEN YIL ARTIRIYOR"

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ise "Bazı kurumlar vardır ve onlar her zaman öndedir. Bu okulumuz da işte o öncü kurumlardandır. Bu okulumuz her katıldığı yarışmadan madalya ile dönüyor ve bizi asıl mutlu eden bu madalya sayısının her geçen yıl artmasıdır. Yani okulumuz her yıl üstüne koyarak ilerliyor. Bolu turizmde ilerleyecek ve bizlerde bunun için turizm okullarımıza büyük önem veriyoruz ve ilçelerimizle beraber bu okullarımızın sayısını artıracağız. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

"OSMANLI MUTFAĞINI DA UNUTMAYALIM"

Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise konuşmasına öğrencileri ve eğitim kadrosunu kutlayarak başladı. "Belediye olarak okullara ve böyle Bolu'yu tanıtıcı etkinliklere her zaman destek verdik vermeye devam edeceğiz" diyen Ağcan, "Tabi ki her yemek dalında ödül almayı başarmalıyız, iyi yapmalıyız ama benim önem verdiğim konulardan biri de geleneksel Türk Mutfağıdır. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizi, Osmanlı sofrasını da unutmamalıyız. Bu kadar yoğun katılım içinden madalyalarla dönen öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ KUTLUYORUM"

Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin konuşmasına bu okulun tarihi öneminden bahsederek başladı. Buranın Cumhuriyetin emanet edildiği öğretmenlerin yetiştirildiği bir okul olduğunu söyleyen Vali Vekili Keskin, "Ülkemizin gelişmesinde, kalkınma yolunda burada yetişen öğretmenlerimizin katkısı büyüktür. Bu okulun bir başka önemi ise Bolu'nun medar-ı iftiharı İzzet Baysal'ın ismini taşıması ve mesleki eğitim vermesi büyük önem arz ediyor. Buradan bir kez daha İzzet Baysal'ı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu okulun yetiştirmiş olduğu öğrencilerin İstanbul'da uluslararası katılımla düzenlenen Mutfak Günleri Yarışmasında ödüller alması anlam ve önem arz ediyor. Böyle bir başarıya ulaşmada katkısı olan görevlileri, öğretmen ve öğrencileri kutluyorum. Bu başarılı çalışmaların devam etmesini arzu ediyorum ve geleneksel pilav gününün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Programın devamında ise ödül törenine geçildi ve ilk ödülü öğrencilere Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin verdi.

İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri 34 ülkeden 2 bin 800 yarışmacının katıldığı 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında Türk Mutfağı kategorisinde grup olarak, balık, ana yemek, makarna, tatlı ve pizza kategorisinde bireysel olarak yarışmış ve 1 altın, 7 gümüş, 12 bronz, 6 merit ödülü almışlardır.

Ödül töreninin ardından ise okulun geleneksel Pilav Günü'ne geçildi.

(HABER MERKEZİ)